Hund lämnas åt sitt öde när gården står i lågor – dagar senare återvänder familjen och hör ett bekant ljud

Hund lämnas åt sitt öde när gården står i lågor – dagar senare återvänder familjen och hör ett bekant ljud

När skogsbränderna slukade norra Kalifornien tvingades människor agera snabbt. De hade sekunder på sig att fly lågorna och tusentals människor släppte allt de gjorde för stunden och begav sig av.

När branden till slut närmade sig Santa Rosa och familjen Weavers hus flydde familjens hund. Tyvärr hann de inte jaga efter henne utan var själva tvungna att bege sig av.

”Mina föräldrar vaknade med lågor som omgav deras hus i Wikiup Bridge Way och hade sekunder på sig att ta sig ut”, skrev deras dotter Beckyjean Widen på Facebook.

”I kaoset av att försöka fly sprang mina föräldrars hund Izzy från dem. Min mamma kunde inte jaga efter henne utan att riskera sitt eget liv.”

Det var inte ett lätt beslut för familjen att lämna Izzy bakom sig och bege sig av. För situationen var alldeles för farlig och hade de stannat hade de brunnit inne.

”De var tvungna att köra genom väggar av lågor och över en brinnande träbro för att komma till Mark West Springs Road och i säkerhet,” förklarar Widen i inlägget.

Förlorade allt de ägde

Timmar efter branden insåg familjen att de förlorat allt de ägde. Men det som bekymrade Kathys mamma mest var att ha lämnat sin älskade hund bakom sig.

Foto: Facebook

Men familjen vägrade ge upp hoppet. Och för att trösta sin mamma bestämde de sig för att försöka ta sig tillbaka till huset när branden var släckt och se om det fanns några spår efter hunden.

”De förlorade allt, men min mamma var mest förkrossad över att ha lämnat Izzy. Min bror och man var fast beslutna att försöka komma tillbaka till mina föräldrars egendom för att se om Izzy genom något mirakel överlevde”, skrev Widen på Facebook.

Hon fortsatte:

”De avvisades av poliser, men om du känner min bror Jack eller make Patrick… ingen gillar att bli nekade. Det slutade med att de vandrade nästan 3 mil till mina föräldrars egendom.”

Hör ett välbekant ljud

När männen började närma sig huset började de filma omgivningarna. I videon kan man höra hur de andfått tar sig mot huset.

Foto: Facebook

Runt om ser man hur landskapet fortfarande ryker och det enda som finns kvar av familjens hem ser ut att vara en mur och en grind.

Väl på plats ropade dem på Izzy, de visslade och klappade händerna. Till en början tror de att det hela är förgäves men plötsligt hör de et välbekant ljud och hur någon kommer galloperande mot dem.

”Izzy är här, Izzy! Hej älskling!, hör man hur en av männen säger i videon.

”Åh herregud, herregud”, ropar den andra.

När Izzy kom springande över aska och bråte var hon täckt av sot. Den stackars hunden har överlevt cancer två gånger och nu en stor skogsbrand.

Den här videon är bara makalös. Så mycket lycka. Se själv i videon nedan.