Hund lämnades att dö i iskyla – nu har vovven räddats från ett grymt öde

Hunden lämnades att dö ute i vinterkylan. Men lyckligtvis hittades hon av en förbipasserande som såg den lilla vanvårdade shih tzun vid vägkanten.

Hon fick sedan det kärleksfulla namnet Patsy Pancake.

Det är ingen överdrift att säga att den tio-åriga shih tzun Patsy Pancake var nära döden.

Hon lämnades utomhus en vinternatt av sin iskalla och hjärtlösa ägare – på en plats som är känd för att användas för att dumpa djur.

Lyckligtvis var det en person som gick förbi tiken och gjorde en insats för att rädda hennes liv.

Oklart om hon skulle överleva

Hunden hade stora och besvärliga tovor i pälsen, som dessutom var förorenad av avföring. Personen som hittade henne i närheten av Bridgend i södra Wales i slutet av januari beslutade sig för att ta med sig henne hem. Sedan ringde hen till RSPCA, en djurskyddsorganisation.

Det var då fortfarande oklart om Patsy Pancake skulle överleva.

– Vi vill tacka personen som hittade henne som också naturligtvis blev mycket upprörd över att se hennes tillstånd och som klippte pälsen runt hundens ögon eftersom hon knappt kunde se. Så snart hon kom till RSPCA-centret började hon få den mycket behövliga veterinärvård hon behövde, säger Keith Hogben, som jobbar för RSPCA, enligt Daily Mail.

”Göra ett mirakel möjligt”

Tyvärr blev Patsy Pancake till en början sämre. Hon blev sjuk med sepsis (blodförgiftning) och var återigen ett hårsmån från att stryka med.

Men hunden lyckades återhämta sig relativt bra efter att ha fått livsnödvändig vård. Hon har dessutom kunnat flytta hem till en fosterförälder, en ny ägare som är betydligt snällare än hennes tidigare.

– Det var verkligen på gränsen till om hon skulle överleva, men veterinärerna på kliniken har varit otroliga och de hjälpte till att göra ett mirakel möjligt, säger Gemma Cooper från RSPCA.

Tänk att det finns människor i den här världen som vill djur illa. Det är helt ofattbart tragiskt.

Lyckligtvis är inte alla så. Det finns djurvänner som brinner för att hjälpa till också. Tack gode Gud för det!