Hund hittas täckt med frätande grön färg – efter makalös förvandling skymtas en sann skönhet

Förlorad i en ödslig ökenstad utanför Los Angeles befann sig pitbullen vid namn Clover i en bekymmersam situation.

Dränkt i ett lager av giftig grön färg behövde hon desperat någon som kunde komma till hennes undsättning.

En förbipasserande, rörd av synen på den darrande hunden med en olivfärgad kropp, agerade omedelbart.

Snart vårdades Clover av North Valley Veterinary Center, där experter gav sig i kast med den utmanande uppgiften att läka hennes hud, allvarligt bränd av den farliga färgen.

Hund
Foto: Facebook/Love Leo Rescue

Djurräddarna på Love Leo Rescue dokumenterade Clovers resa på Facebook och skrev: ”Veterinärerna gav henne två medicinerade bad och kunde ta bort det mesta av färgen. Hon får massor av kärlek, blir bortskämd och ompysslad.

När den gröna nyansen gradvis tvättades bort framträdde Clovers sanna skönhet, med en vacker grå päls och ett sött ansikte.

Känslomässiga såren behövde mer tid att läka

Efter en två veckor lång vistelse på sjukhuset var Clovers fysiska återhämtning anmärkningsvärd. Men hennes emotionella läkning krävde mer tid.

Sasha Abelson, grundare av ”Love Leo Rescue” och passionerad hundälskare, öppnade sitt hem för den ängsliga valpen, fullt medveten om den långa vägen som låg framför dem.

När hon till slut kom till mitt hus för att bli min nya fosterhund var hon söt men tillbakadragen och blyg,” delade Abelson med sig till The Dodo. ”Jag visste att det skulle ta lång tid för henne att lära sig att lita på människor igen.”

Clover mötte sin nya familj

Med medvetenheten om att Clover behövde en tålmodig och förstående familj, kopplade Abelson samman med ett empatiskt par som var ivriga att träffa den utsatta hunden. Tillsammans deltog de i träningspass, vilket hjälpte Clover att återuppbygga förtroendet. Över tiden blev det uppenbart att trion var som gjorda för varandra.

Dagar övergick till veckor och sedan blev veckor till månader,” berättade Abelson. ”Det var tydligt att dessa två goda människor var den perfekta matchen för den speciella hunden. De gav henne den tid och det utrymme hon behövde för att lära sig att lita och läka från sitt tidigare trauma. Att se henne så älskad och njuta av livet värmer verkligen mitt hjärta.”

Idag omfamnar Clover och hennes nya familj världen tillsammans, befriade från ensamhet, smärta och grön giftig färg.

Det är inte känt hur Clover blev täckt av den gröna färgen, men förmodligen var det någon hjärtlös människa som låg bakom…

Hund
Clovers fosterföräldrar. Foto: Facebook/Love Leo Rescue

Tack och lov att Clover blev räddad från den giftiga färgen! Hoppas att hon kan få leva resten av sitt liv lyckligt omringad av kärleksfulla människor.