Gänget får tips om dumpad hund som bor i husvagn – åker dit och upptäcker att hon inte är ensam

Ett tips från allmänheten ledde djurräddarna på Two Rivers Pet And Wildlife Welfare Services i Kalifornien till en enslig husvagn.

Tipset handlade till en början om en hund som levde ensam på gatorna. Men så småningom skulle det visa sig att betydligt fler hundar befann sig i nöd.

Till en början hade djurräddarna svårt för att lokalisera hunden. Men efter lite hjälp från barnen till inringaren så stod det klart att hunden brukade röra sig vid en gammal övergiven husvagn.

Hund i husvagn
Foto: Facebook/Two Rivers Pet And Wildlife Welfare Services

Hunden bodde inte själv

När teamet åkte till platsen så såg de först inte till hunden. Däremot såg de flera små huvuden som stack fram under husvagnen.

Det visade sig att hundmamman som de letade efter hade gömt undan sina åtta valpar under husvagnen.

Valparna kom ut från under husvagnen när de hörde oss gå fram, men hon verkade inte vara i närheten”, berättade en representant från ”Two Rivers Pet And Wildlife Welfare Services” till The Dodo. ”När vi kom närmare smög hon tyst ut ur husvagnen men höll sig nära, som om hon var vänlig men helt enkelt rädd eller osocialiserad. Valparna skällde och sprang tillbaka under trailern men tittade på oss. Efter några dagar i följd med matning sprang valparna ut för att hälsa på oss.

De första sju valparna var hyfsat lätta att fånga in. Men den åttonde krävdes det några dagar av lockande för att få in. Och därmed lyckades de även locka ut hundmamman från husvagnen.

Väntar på sina för-evigt-hem

Valparna och mamman togs direkt till en veterinär för att bli undersökta. Mamman, senare döpt till Sugar, tog väl hand om sina små pälsbollar och djurräddarna såg till så att de fick hålla ihop under hela tiden.

Numera bor Sugar och hennes valpar på fosterhem. Men så snart som de hittat familjer som vill adoptera dem så kommer de att få leva resten av sina liv i kärleksfulla hem, långt ifrån en skitig och övergiven husvagn.

Vilken tur att hundfamiljen hittades! Det kan inte ha varit roligt för dem att bo under så usla förhållanden…