Hund hittas övergiven och fastbunden i minusgrader – lappen vid halsbandet avslöjar det fruktansvärda

Under tisdagsmorgonen hittades en övergiven hund fastbunden vid ett träd i Baltimore, USA.

Duke, som han heter, var rädd och frös så mycket att han skakade.

Någon hade ställt ut hundmat, ett tuggben – och en lapp som avslöjade det fruktansvärda.

Facebook

När joggare och fotgängare tog morgonturen i kylan i Baltimore, USA, fick de en rejäl överraskning. I en park satt nämligen en övergiven hund fastbunden vid ett träd. Den vita kraftfulla hunden Duke satt där helt för sig själv. Vid sin sida hade han både hundmat och ett tuggben. Man kunde direkt se att det inte var någon slump, någon hade övergivit honom med flit.

Temperaturen var en bra bit under noll och den stora hunden var så frusen att han skakade. Ingen visste hur länge han hade suttit där, men det var uppenbart något som inte stämde.

Folk samlades runt Duke för att se vad som hade hänt. Då fick de se lappen.
”Mitt namn är Duke. Här är min favoritleksak och min mat. Jag letar efter ett nytt hem”.

Twitter

Någon hade alltså lämnat honom ensam ute i kylan. En av de första som gick fram till Duke för att se vad som hade hänt var Stephanie Dagenhart.
– Han bara satt där, så ledsen och frusen. Jag kan inte släppa det, han skakade så mycket av kylan.

Fler och fler engagerade sig

Kvinnan bestämde sig för att ringa 911 för att berätta vad som hade hänt. Lite senare postade hon ett inlägg på Facebook om händelsen.
”Jag har tappat tron på mänskligheten. Det är flera minusgrader ute, nu väntar jag här på att polisen ska komma. Hunden är jätterädd. Är det någon som känner igen honom?”.

Medan hon väntade började fler och fler engagera sig. Några kom dit med filtar för att värma Duke, andra gav honom hundgodis. Det dröjde inte länge innan trycket på sociala medier ökade.
”Snälla hjälp oss är det någon som känner igen den här hunden? Han fryser och är rädd. Vi har ringt efter hjälp”, skrev en kvinna på Facebook.

Facebook

Till slut blev Duke omhändertagen av Baltimores djurhem där han nu är placerad tills de hittar någon som vill adoptera honom. Även om det är klart att ägarna uppenbarligen inte vill ta hand om hunden måste han enligt lag hållas i tre dagar innan någon kan adoptera honom. Djurhemmet väntar nu på att ägarna ska dyka upp och skriva över honom.

I vilket fall som helst har händelsen med Duke fått många att engagera sig och enligt djurhemmet har flera personer anmält sitt intresse att adoptera honom.

Låt oss nu hoppas att Duke kan hitta ett tryggt och säkert hem. För ingen hund ska bli övergiven på detta sätt, speciellt inte när det är så kallt ute. Dela artikeln på Facebook för att hjälpa andra hundar som råkat illa ut.