Hund hittas med handskrivet brev i halsbandet – djurvänners hjärtan krossas när de ser vad det står

En hund vandrade runt ensam på gatorna i Tennessee, USA.

Plötslig såg en förbipasserande att något satt fast i vovvens halsband, och snart förstod alla den hjärtskärande anledningen till hennes ensamhet.

McKamey Animal Center i Tennessee fick nyligen träffa en vänlig och fin hund som kommit till dem för att bli omhändertagen, rapporterar The Dodo.

Hunden hette Lilo och strosade bara omkring på gatorna när en förbipasserande uppmärksammade henne och valde att hjälpa till.

Edit: Lilo’s mom has been located and we are working with the family. Please see our most recent post for further…

Posted by McKamey Animal Center on Tuesday, January 24, 2023

Och vovvens historia blev tydlig väldigt snabbt.

Lilo hade nämligen ett halsband på sig och där satt en handskriven lapp fast.

Ägaren var hemlös

Det var Lilos ägare som skrivit brevet.

”Mitt namn är Lilo. Snälla älska mig. Min mamma kan inte behålla mig, hon är hemlös med två barn. Hon försökte sitt bästa men får ingen hjälp. Jag kostar för mycket för henne. Hon älskar verkligen mig och jag är en underbar hund som älskar att få kärlek. Snälla missköt mig inte.”

Edit: Lilo’s mom has been located and we are working with the family. Please see our most recent post for further…

Posted by McKamey Animal Center on Tuesday, January 24, 2023

Som tur var hamnade Lilo rätt och när personalen på hundcentret fick läsa det hjärtskärande brevet bestämde de sig för att skriva ett svar.

Centrets fina svar

På sin Facebooksida skrev de:

”Vi är så ledsna att du tvingades lämna Lilo. Vi vet många bra människor som har det tufft med att ta hand om sina husdjur just nu. Vi vet hur svårt det måste varit att ge upp ett djur som du så uppenbart älskade, på grund av att du inte kan ge henne det hon behöver. Vi förstår.

Vi vill att du ska veta att hon är i säkerhet, och vi tar hand om henne på bästa möjliga sätt. Hon kommer bli älskad av vår personal och våra volontärer, hon kommer få behålla sitt namn och vi lovar att vi ska göra allt vi kan för att hitta ett nytt, underbart, hem åt henne.

Men om du läser detta, hoppas vi du kommer hit och hämtar henne igen. Vi kommer hjälpa dig med vad du än behöver för att ta hand om henne, så långt vi kan. Lilo saknar dig utan tvekan, och vi vill inget hellre än att se henne återförenas med sin familj som hon älskar. Oavsett vad vill vi att du ska veta att vi förstår, vi dömer inte, vi finns här för att hjälpa till på alla sätt vi kan.”

Vovven och hennes matte återförenades

Bara några dagar därpå var lyckan enorm. Kvinnan hade nämligen sett inlägget och klev in på hundcentret.

Som tur var kunde centret ge kvinnan och Lilo det de behövde, och med deras hjälp kunde hon få behålla sin älskade vovve.

Återföreningen blev minst sagt hjärtevärmande.

We have an incredible update about Lilo to share with you all….her owner has been found! While we can't share a lot…

Posted by McKamey Animal Center on Wednesday, January 25, 2023

Vi önskar familjen allt gott!