Foto: SPCA Texas

Hon plågades som kamphund, blev deprimerad och utsvulten – se nu förvandlingen efter hjältarnas insats!

Det är förfärligt när människor utnyttjar hundar som rena kampdjur och utsätter dem för stort lidande.

Tyvärr förekommer det alltför ofta runt om i världen.

I värsta fall kan blir de stackars hundarna bli skadade för livet, inte bara fysiskt – utan också psykiskt.

På vissa ställen i USA och i andra länder, förekommer det tyvärr arrangerade slagsmål mellan hundar, anordnat av människor. Helt olagligt givetvis.

När djurhjältarna från organisationen SPCA of Texas slog till mot en sådan tillställning möttes de av ett antal hundar. De flesta av dem var överlyckliga när hjälpen äntligen kom.

Alla utom en.

Foto: SPCA Texas

Den stackars hunden hade utnyttjas som kamphund och var alldeles mörbultad, svag och utsvulten när djurhjältarna kom till platsen. Hon var fastkedjad och orkade inte ens lyfta på huvudet i den gassade solen.

Foto: SPCA Texas

Hon var i så dåligt skick att hon inte kunde röra på sig. Veterinärerna undersökte den stackars hunden på plats och kunde konstatera att hon var i akut behov av vatten, mat och behandling. Dessutom var hennes päls kraftigt infekterad.

Foto: SPCA Texas

De åkte snabbt iväg med henne till veterinärkliniken där hon fick blodtransfusion, mat och vatten.

Foto: SPCA Texas

Hunden fick namnet Gwen Stefani efter den kända artisten med samma namn. Efter dagar av behandling började hon så sakteliga bli sig själv igen. Hon kunde lyfta huvudet och vifta på svansen.
”Hon är sprallig och hälsar på alla. Hon viftar på svansen och ler igen!”, skrev djurrättsorganisationen SPCA i ett pressmeddelande.

Foto: SPCA Texas

I takt med att kroppen återhämtats har Gwen blivit som en helt ny hund. Nu älskar hon att springa omkring i det fria. Hon får den kärlek som alla hundar så väl behöver.

Foto: SPCA Texas

Gwen saknar definitivt ingenting. Hon omgärdas av människor som älskar henne. Nu kan hon leka varje dag! Det är fantastiskt vad ett miljöombyte och kärlek kan betyda för en hund”, skrev SPCA i pressmeddelandet.

Foto: SPCA Texas

Gwen är nu en mycket lycklig hund igen och det gör mig så glad! Det är fantastiskt att läsa om alla djurhjältar runtom i världen. Ni gör ett livsviktigt jobb! DELA för att hylla deras fantastiska insats!