Hon adopterar sjuk hund så den kan dö i trygghet – 3 månader senare inträffar miraklet som ingen vågat hoppas på

Det är hjärtskärande att tänka på, men det finns väldigt många hundar där ute i världen som är i desperat behov av ett tryggt och kärleksfullt hem.

Som tur är finns det vissa människor som brinner för att rädda djur och de lägger ned hela sin själ för att drabbade katter och hundar ska få en andra chans.

Det är är ett sådant exempel – och det gick rakt in i mitt hjärta!

Amerikanska mamman Mary och hennes döttrar, Abby, Anna, och Alaina har tillbringat mycket tid i Turkiet genom åren där de försöker hjälpa så många gatuhundar som möjligt.

Det finns väldigt många hundar som behöver hem i landet, så det kan lätt bli överfullt på många av omplaceringshemmen. På ett hundhem i Ankara fanns det 4000 hundar på en och samma plats och förhållandena var verkligen chockerande.

– Det låg döda hundar överallt. Det finns ingen möjlighet att de ska hinna med när det är så många hundar, berättar Mary.

Youtube

Även om Mary och hennes döttrar gjorde allt för att hjälpa till, så var det helt enkelt för få personer för att rädda alla hundar. Men de gjorde allt de kunde eftersom de inte klarade av att se hundar lida på det där sättet.

Youtube

En dag såg Marys lilla dotter en döende valp på hundhemmet. De bestämde sig att ta hem den stackars hunden till sitt hus, så att den i alla fall skulle få dö i fred och omgiven av kärlek. De hittade fler valpar i samma situation och tog hem dem också. Men det var den första valpen, Faith, så såg sjukast ut. Hon var mist av dem och väldigt svag.

– Vi ville inte att de skulle dö på den där platsen. De blev trampade på och de var smutsiga. Så vi tog hem dem.

Faith led av valpsjuka, som orsakar allvarliga neurologiska problem och nästan alltid leder till döden. De var alla inställda på att den lilla valpen skulle lämna dem snart, men ville göra allt i sin makt för att den sista tiden skulle bli bra för henne.

Youtube

De andra valparna som familjen tagit hem somnade in, en efter en. De var helt enkelt för sjuka för att orka hålla sig kvar i livet.

Men Faith verkade inte bry sig om att oddsen var emot henne. I själva verket beslutade hon sig för att kämpa allt vad hon kunde för att få stanna i det hem ödet hade fört henne till.

Plötsligt hände något familjen inte trodde var möjligt. Faith fick tillbaka kraften och livslusten. Hon skulle leva.

Den lilla valpen gjorde nya framsteg varje dag och växte sig allt starkare. Idag är hon en frisk, trygg och älskad hund. 2016 åkte Faith till USA med sin nya familj, och lämnade det svåra livet i Turkiet bakom sig.

Youtube

I videon här nedan kan du se hela den dramatiska historien, berättad med Marys egna ord.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/hmwDXGDxFIA” /]

Den här berättelsen gav mig hopp. Mirakel kan inträffa, även när allt känns omöjligt.

Dela gärna historien om Faith vidare till dina vänner om du också blev berörd.