Herrelös hund vill att räddarna följer med in i förfallet hus – när de går in genom dörren fattar de varför

Herrelös hund vill att räddarna följer med in i förfallet hus – när de går in genom dörren fattar de varför

Tyvärr finns det massor av hundar i världen som bara behöver en andra chans i livet.

Tack och lov finns det också djurhjältar som försöker uppfylla dessa önskemål.

En av dessa organisationer finns i Kina och går under namnet Northeast Animal Rescue. Nyligen åkte de till ett förfallet samhälle som är känt för sina många herrelösa hundar som lever där.

”Förfallna samhällen är paradis för löshundar. Northeast Animal Rescue patrullerar ofta dessa områden för att hjälpa dem. Begränsade till vår kapacitet fokuserar vi på att rädda unga, skadade, sjuka och svaga”, skriver Northeast Animal Rescue på Youtube.

Den här gången fick de syn på en liten valp. Men när han fick syn på människorna stannade han inte. I stället tog han fart i en ny riktning, och djurvännerna följde efter honom. Det var som om han ville visa dem någonting.

Foto: Youtube

Han klättrade upp för en trappa och djurräddarna följde efter försiktigt.

Där uppe tittade sig hunden omkring, vände som för att kolla att människorna följde efter, innan han tog fart och gick in i ett förfallet hus.

Foto: Youtube

Djurvännerna följde efter hunden, och det var tur. För inne i den sedan länge öde och tomma byggnaden fanns en kompis till hunden.

Foto: Youtube

Den andra hunden behövde så klart också hjälp – och fick det av hjältarna på Northeast Animal Rescue som kom med mat till dem båda.

Foto: Youtube

”Den här gången hittade vi en hund och följde honom till hans kompis. Två pojkar räddades och de fick namnen Rocky and Buddy”, skriver Northeast Animal Rescue på Youtube.

Båda hundarna togs med till djurhemmet för observation, och förhoppningsvis har de vid det här laget fått komma till nya hem. Samtidigt pågår djurräddarnas åtgärder i kvarter som detta ständigt.

”Efter denna åtgärd besöker vi ofta detta samhälle och matar de vuxna löshundarna som bor där. Vi träffade också människor som matade löshundar där. En dam adopterade också tre herrelösa valpar, det framgår av videon att de är väl omhändertagna”, uppger Northeast Animal Rescue på Youtube och här kan man se deras intressanta videoklipp från räddningen:

Dela gärna vidare inlägget för att hylla dessa djurhjältar!