Hemlöst rovdjur sätter skräck i alla – då gör en modig man det som ingen annan vågar

Alla hundar härstammar från vargen, och även om de två arterna skiljer sig på mer än ett sätt har de fortfarande mycket gemensamt.

Även om hunden blev domesticerad för tiotusentals år sedan har de två arterna mycket små genetiska skillnader.

Faktum är att det är möjligt för de två arterna att para sig, vilket kan resultera i varghybrider.

Varghybrider har varit ett mycket omdiskuterat ämne i Sverige de senaste åren. Bland annat har uppfödare polisanmälts för att ha fött upp varghybrider, något som är olagligt i Sverige.

Det finns ändå vissa varghybrider som är tillåtna i Sverige, men då ska de inte ha varit vilda i fyra generationer. Bland annat är rasen tjeckisk varghund laglig i Sverige – om den varit domesticerad i fyra generationer.

Varghybriden Zeus får inte adopteras i delstaten

I USA är varghybrider också en kontroversiell fråga, och rasen är förbjuden i flera delstater. Det har varit ett problem för hunden Zeus.

Zeus lämnades in till djurskyddsorganisationen Potter League for Animals på Rhode Island tidigare i år. Men i och med att han var en tredjedels varg var det olagligt att adoptera honom.

Djurhemmet delade därför bilder av den vackra hunden på sin Facebook, i hopp om att hitta ett hem i en annan delstat.

”Zeus är ett av de finaste hundexemplar du kan föreställa dig”, skrev de. 

”Han är underbart magisk att se på när han går. Hans rörelser är fascinerande, och han ser ut som om han precis gick ut från en scen från Twilight (ja, vi sa precis det där). Han är otroligt tillgiven och fånig och älskar att bli klappad, gosad med och älskad”, skriver de.

https://www.facebook.com/photo?fbid=539204454903086&set=pcb.539225571567641

Djurhemmets kamp för att hitta ett hem

I och med att det är olagligt att adoptera honom i Rhode Island försökte djurhemmet hitta ett hem till den vackra hunden i en annan delstat, där det är lagligt att äga den typen av hundar.

Dessutom led han av en åkomma som gör att han får anfall, något som innebär en utmaning för ägaren som behöver se till att han får sin medicin.

”Han har levt med andra hundar, katter och barn, och den största delen av sitt liv har han varit en inomhushund, vilket gör att det är olämpligt att ha honom i ett reservat”, skriver de.

Inlägget fick snabbt ett enormt mottagande och det var massor som kommenterade och delade inlägget.

Och den 6 januari kom djurhemmet med ett glädjebesked: De kan ha hittat ett hem åt Zeus.

”Tack till alla som har delat detta vitt och brett. Vi har mottagit många ansökningar och kommer att se över dem för att hitta Zeus bästa matchning”, skriver de.

https://www.facebook.com/photo?fbid=539204378236427&set=pcb.539225571567641

Zeus har hittat hem: ”Mitt hjärta smälte”

Och inte långt efteråt meddelade de att han hittat en husse. Ron Monroe, som bor i Vermont, hade sett inlägget och direkt skickat in en ansökan.

– Så fort jag såg honom i verkligheten smälte mitt hjärta, säger Monroe till Newsweek.

– Han är en så söt pojke, säger han.

Enligt djurhemmet lider Zeus av ångest och vill ha sällskap för det mesta. Men Ron såg inte det som något problem.

– Han har en hel del ångestproblematik och behöver mycket uppmärksamhet och kärlek, säger Monroe och tillägger:

– Men att han är delvis varg är helt fantastiskt. Människor dras till honom för hans utseende och han är väldigt vänlig mot alla. I det långa loppet kommer han att frodas och älskas av alla, säger Monroe.

Nedan kan du se klippet då Zeus får åka hem med sin nya husse:

Zeus goes home!

It happened! Zeus has found his happily ever after! He is headed to his new home in Vermont with his new dad, Ron, and we could not be happier for them. Thank you to everyone who shared Zeus far and wide! We are truly humbled and moved by the support and the love everyone showed Zeus the last few weeks. We've said it before, but to this community that lifts us, that cheers us on, that enriches our lives – thank you. And we promise once the DNA comes back, we will let you all know the results. Happiest of Tails to Zeus!

Posted by Potter League for Animals on Saturday, January 14, 2023

Stort grattis till Zeus och Ron! Även om varghybrider är förbjudna på många håll i världen, är det tydligt att Zeus kommer att bli en helt otrolig vän.

Dela denna artikel!