Hemlös hund skyddar något under sin varma kropp – när det rör på sig ser djurvännen att det inte är valpar

Hunden kallas människans bäste vän för sin lojalitet. Men det är inte bara en matte eller husse som får sin hund att vara trofast. Att skydda svaga verkar ligga i många hundars natur, det finns det alldeles för många berättelser som bevisar.

En händelse som utspelade sig i kanadensiska staden Ontario nyligen är ett utmärkt exempel på vad jag menar.

En kall vinternatt i Ontario fick en bilist syn på något som fångade hans uppmärksamhet längs vägen. En hund kurade ihop något under sig, som om han skyddade det från snön och kylan. Vad det var för något var dock svårt att se, så mannen gick ut ur bilen för att ta reda på mer.

Hund tog hand om föräldralösa kattungar

Så fort mannen – som var en äkta djurvän, såg att det var fem föräldralösa kattungar som hunden skyddade så blev han alldeles varm i hjärtat.

Då föraren insåg att de alla hade det tufft i kylan tog han med dem till djurhjälpsorganisationen Pet and Wildlife Rescue, där de kunde få värme, mat och tak över huvudet.

Foto: Facebook/Pet and Wildlife Rescue

Hund adopterade kattungar

När djurhjälpsorganisationen fick träffa hunden och kattungarna såg de genast att ingen av dem ville skiljas från någon av de andra. Alla hade funnit trygghet i varandra under nätterna i kylan.

”Det värmer verkligen hjärtat. Det har varit extremt kallt inatt, så dessa kattungar hade haft svårt att överleva på egen hand”, säger en av volontärarbetarna på et and Wildlife Rescue till djursidan The Dodo.

Foto: Facebook/Pet and Wildlife Rescue

Organisationen bestämde att hunden skulle få bli kattungarnas ”mamma”, då de inte hade någon aning om vad som hänt med den biologiska, om hon ens var vid liv. Pet and Wildlife Resucue vill också att kattungarna och hunden adopteras tillsammans, som en familj. Fint va?

Som sagt. Det verkar ligga i hundars natur att skydda de som är svaga. Dela gärna om du tror som jag, och tycker att hundar är fantastiska.