Här är poliskårens nya förstärkning: Säg hej till den 9 veckor gamla polishunden Beck!

Polisen har ett av de allra viktigaste jobben i vårt samhälle, och det är inte alltid de får den uppmärksamhet som de förtjänar.

Men i poliskåren finns även människans bästa vän, de kära polishundarna.

Och polisen i Uppsala har precis adderat en av de sötaste tillskotten till polisstyrkan vi har sett.

Att bli polishund är ett ärofyllt yrke. I polisstyrkan får hundarna gå igenom en hård, men snäll, träning och i polisstyrkan får de vara tillsammans med människor, jobba och busa hela dagarna.

Inom polisen kan hundar jobba med många olika saker. Det kan handla om allting ifrån att jaga ifatt brottslingar till att söka igenom små utrymmen på flygplan efter narkotika, sedlar eller vapen.

Foto: Facebook/Polisen Uppsala

Går igenom träning

Hundenheten på polisen i Stockholm skriver så här om vilken typ av träning polishundar går igenom:

”För att bli polishund måste hunden klara ett lämplighetstest där man tittar på hundens mentala egenskaper och hur den klarar av olika miljöer. Om hunden anses som lämplig att prövas som polishund utbildas den i lydnad, spår, skydd, räddningssök, personsök inom, – och utomhus och även för att söka efter föremål på exempelvis en brottsplats”.

Foto: Facebook/Polisen Uppsala

Välkommen, valpen Beck!

Alla polishundar ska börja sin träning någon gång. Och i Uppsala kommer en liten vovve snart få veta vilket häftigt yrke han kommer jobba med

På Uppsala-Polisens Facebook-sida hälsar de den nio veckor gamla valpen ”Beck” välkommen.

”Här har ni gruppens nyaste medlem, ”Buzzkills Beck”. Han är snart nio veckor gammal och en framåt och nyfiken valp. Just nu är han bara 100 % söt men förhoppningsvis, om si så där ett och halvt år, ska han ut och patrullera tillsammans med sin matte”, skriver de.

Många har skickat sina hälsningar till den lilla valpen och önskar honom lycka till.

Ny på jobbet Här har ni gruppens nyaste medlem, ”Buzzkills Beck”. Han är snart nio veckor gammal och en framåt och…

Posted by Polisen Uppsala län on Tuesday, July 3, 2018

Lilla Beck kommer säkert bli en helt fantastisk polishund. Skicka din lyckönskning till den lilla valpen i kommentarsfältet och dela vidare!