Handikappad hund dumpas med blöjor på gata – men intill hittas en hårresande lapp

Denna handikappade hund hittades övergiven på gatan i Argentina. 
Vovven hittades ensam med en påse blöjor och en handskiven lapp.
Nu har hennes historia berört människor över hela världen. 

Hunden Lunita hittades så här – liggandes med ansiktet i marken mitt på gatan. Hennes bakben satt fortfarande fast på en liten och trasig rullstol. Vid hennes sida fanns en lapp där det framkom vad som är hennes namn och ålder – men också ett uttalande som avslöjade varför den tidigare ägaren hade lagt henne där. 

På lappen stod det att de ”inte kunde behålla henne”, men ingen vidare information.

En lokal djurorganisation, LUBA Salta, kontaktades för att hjälpa till. Två volontärer anslöt genast till platsen. De tog hunden i ilfart till närmaste veterinärklinik.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

Efter att ha fått behandling för hennes mest akuta medicinska problem fick hon en ny rullstol som fungerade. 

Nu kunde Lunita se framåt. Hon började sakta men säkert komma tillbaka till livet – när hon äntligen kunde gå ut och gå igen med hjälp av den fungerande rullstolen.

Samtidigt var hennes livräddare fast beslutna om en sak: att hitta hunden ett nytt, kärleksfullt hem.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

Nu tog allting fart på nätet när folk delade hennes historia i hopp om att hon skulle få hitta hem. En familj i USA visade sitt intresse för hunden – men efter att Lunita tillbringat tid hos dem kom de fram till att det inte fungerade. Hon skickades därför tillbaka till fosterhemmet där hon behandlades för de hudproblem hon hade utvecklat. 

Efter en tid visade en ny familj intresse för Lunita – denna kämpe till vovve. De bestämde sig för att ta in henne och ge henne all den kärlek hon förtjänar.

Det är verkligen hjärtevärmande att få se hur hon fick det hos sin familj – där hon också kunde leka med sina nya fyrbenta vänner. 

Hon hade äntligen kommit hem. Här firar hon sin 11-årsdag sommaren 2018 med tårta. 

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

En månad efter firandet blev hon dock sjuk. Hon blev så dålig att familjen beslutade sig för att det var dags att låta Lunita somna in. 

Lunitas höga ålder och förflutna hann till sist i kapp henne.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

Men det är skönt att veta att hon hade sina nära och kära runt sig ända in i slutet – och att det sista kapitlet i hennes historia blev lyckligt: fyllt av kärlek och glädje.

– Jag kommer aldrig glömma henne och hur mycket hon betydde för mig. Hon förändrade mitt liv för alltid. Jag älskade henne så mycket, hälsar Lunitas matte i ett meddelande.

Vila i frid, Lunita.