Hunden har bara dagar kvar att leva – hennes sista önskan till brevbäraren väcker starka känslor

En brevbärare har fått ett känslomässigt brev från ägarna till en hund som han regelbundet brukade ge godis till när han levererade post på sin vanliga runda.

Det finns en klassisk tradition att hundar och brevmän är naturliga fiender. Men låt oss vara ärliga: hundar får vänner vart de än går.

Den tyska schäfern Gretchen bodde med sin familj i Texas. Hon älskade deras brevbärare, Fernando Barboza som alltid såg fram emot att träffa Gretchen på sin runda. När Barboza kom brukade han och Gretchen leka och Barboza tog ofta med sig godbitar till sin hundkompis som blev lika glad varje gång, berättar Animal Channel.

Lämnade avskedsbrev

En dag levererade Barboza posten men han såg inte Gretchen. Istället hittade han en lapp från hennes ägare tillsammans med en påse med hundfisk. På lappen stod följande:

”Gretchen dog i går. Hon bad mig fråga dig om du kunde dela ut hennes hundgodis, som hon aldrig hann äta, till de andra hundarna på din runda. Gretchen tyckte alltid om att se dig komma till dörren och var alltid glad att få hundgodis av dig. Tack, från familjen Cimino”.

Barboza blev förkrossad efter att ha förlorat sin fyrbente vän. Men han gjorde som han blev tillsagd och delade ut hundgodiset till de andra hundarna.

Han berättade också för sin dotter om anteckningen. Hon delade bilden på Twitter med ett inlägg där den fick stor uppmärksamhet.

”Min pappa är en brevbärare och han gillar att ge hundarna hundgodis på sina rundor,” skrev hon. ”I dag berättade pappa för oss att en av hundarna på hans rutt gick bort och att hans ägare gav honom den här påsen med godis med denna lapp.

Tusentals Twitter-användare delade inlägget, skriver Animal Channel. Så småningom gick det virala inlägget tillbaka till Gretchens ägare. Hennes ”mänskliga” pappa svarade och tackade alla för alla vänliga ord. Han blev berörd av hyllningen av Gretchen och alla de svar som deras brev fick.

”Min fru och jag fick höra om Gretchens brev till Fernando på Twitter. Ni anar inte hur mycket det har betytt för oss att se hur mycket kärlek och stöd ni visat för vår tjej. Hon var den absolut bästa.

”Han delade också en video av Gretchen som står vid dörren och tittar ivrigt på sin brevbärar-kompis.

Vilken fin historia om relationen mellan en hund och en brevbärare och hundägarnas tacksamhet till brevbäraren.