Gris-valpen Piglet sprider glädje till barn världen över

”Gris”-valp föds både döv och blind – nu sprider den kärlek till barn världen över

Den hemlösa lilla valpen med rosa nos, föddes både döv och blind. Nu sprider den glädje världen över och lär barn att det är helt okej att vara annorlunda.

Du ska accepteras för precis den du är. Det är ett budskap som den lilla chihuahuan ”Piglet”, vilket betyder kulting” nu sprider till barn.

Det finns en anledning till att han fick just det namnet. När Piglet föddes såg han nämligen precis ut som en liten griskulting.

Piglet fick ingen lätt start på livet. Han såg inte bara annorlunda ut. Valpen föddes även utan hörsel och syn. Dessutom föddes han i ett hem där det fanns 37 andra valpar. Piglet räddades som tur var och fördes till ett djurhem.

Väl där dröjde det inte länge förrän han fick ett nytt hem, ett kärleksfullt sådan. Melissa Shapiro, en veterinär från Connecticut, adopterade den lilla valpen, som vägde knappt ett halvt kilo.

Efter två månader tillsammans med Piglet kan Melissa inte föreställa sig ett liv utan honom.

Piglet har blivit barnens favorit

Hon medger att det kräver både mycket tid och tålamod, med tanke på hundens handikapp. Men hon skulle aldrig ge upp honom.

– Han var så orolig, och skrek konstant. Han lekte, och sen sov han. Men när han inte gjorde det så skrek han. Jag kunde inte lämna huset den första månaden när jag hade en annan hund där, säger Melissa till People.

Allt eftersom började Piglet anpassa sig till sitt nya hem, och i dag trivs han som fisken i vattnet.

Till på köpet har han också kommit att bli en riktig kändis. Piglet och Melissas andra valpar har ett Instagramkonto med fler än 100 000 följare!

Idag sprider han glädje till barn världen över.

– När vi behöll honom sa jag att han måste få ett större syfte, säger Melissa Shapiro.

Samlat in 300 000 kronor till utsatta djur

Piglets fantastiska historia fick spridning, och en lärare i Massachussetts började använda den som exempel för sina elever, att visa att man kan ta sig igenom det mesta här i livet.

Melissa har i dag startat en egen kurs och material där hon utifrån Piglet lär ut hur man kan ta sig an de utmaningar som livet ibland ger en. Kursen har spridits över hela USA, och även så långt som till Japan och Australien.

Pengarna hon får in från sina kurser och Instagram skänker hon till djurhem som specialiserar sig på djur med speciella behov. Än så länge har Piglet samlat in närmare 300 000 kronor.

Nu hyllar vi den fantastiska lilla hunden Piglet genom att sprida och dela hans historia!