Grannar hittar förfrusen hund i snön, rusar fram för att hjälpa: Märker då att han döljer något under sig

Grannar hittar förfrusen hund i snön, rusar fram för att hjälpa: Märker då att han döljer något under sig

När man hör ordet Sibirien – vad föreställer man sig då? För somliga är det kanske frodig grönska, skog och många vilda djur.

Samtidigt tror jag nog de allra flesta får upp bilder på de iskalla vintrarna och det snöbeklädda, karga landskapet i huvudet. Temperaturen i området kan sjunka så mycket som till 40-50 minusgrader (!) på vintern.

Det är för oss alla självklart att man inte kan lämna en bebis utomhus under sådana förhållanden. Tyvärr var det exakt vad som inträffade i denna mycket märkliga men samtidigt otroliga historia från regionen Altai, Ryssland.

Mamman hade övergivit sin tvåårige pojke och lämnat honom på verandan då temperaturen sjunkit under minus 20 grader.

Att barnet skulle överleva natten var närmast osannolikt – men då dök en fyrfota ängel upp och räddade hela situationen.

I stugan där pojken övergavs fanns även en hund och han insåg alldeles uppenbart den fara pojken svävade i ute på verandan.

Vad hunden gjorde då? Han lade sig helt enkelt över barnet.

Kroppsvärmen och pälsen från hunden lyckades hålla gossen varm och levande i två dagar!

Då märkte grannarna att hunden låg hopkrupen på verandan och kom för att kontrollera att allt var okej. När de upptäckte barnet under hundens päls insåg alla allvaret direkt.

Trots hundens skydd och hjältemodiga insats, led den lilla pojken av akut hypotermi och var i mycket dåligt skick.

Mirakulöst nog överlevde bebisen och kunde återhämta sig på sjukhus, skriver engelskspråkiga tidningen The Siberian Times, vilket även Daily Mail rapporterar om.

Hunden beskrivs som en ‘hjälte’ och agerade som en ‘ängel’, enligt byborna i Loktevsky-regionen.

Mamman å sin sida åtalades och stod inför ett potentiellt fängelsestraff och att eventuellt förlora rätten till sitt barn. Hon återvände fyra dagar efter att barnet hade hittats av grannarna, skriver The Siberian Times.

Om det inte vore för den otroliga omsorgen som denna hund visade, kunde den här historien ha fått ett helt annat slut. Men gång på gång bevisar våra fyrfota vänner sin lojalitet. De går genom eld, is och vatten – för att skydda oss människor. Den här hunden är en sann hjälte!

Det är inte första gången som en hund räddat barn, mot alla odds, i Sibirien. För några år sedan gick 3-åriga Karina Chikitova vilse och försvann spårlöst tillsammans med sin hund, från deras hem i en avlägsen byn i Sacha, den största delrepubliken i Ryssland.

Området där hon försvann kryllade av björn och varg, skriver Siberian Times.

Girl lost for 12 days in Siberian wilderness celebrates Xmas with dog that saved her04 February 2015Brave Karina…

Posted by Tara Leela on Thursday, February 5, 2015

Flickan var borta i nio dagar och överlevde genom att äta bär och sova på en bädd av gräs. Då stack hennes hund i väg och hittade en by som låg i närheten. Den smarta vovven visade sen vägen för räddningsarbetarna, och de kunde i sin tur tillslut hitta den 3-åriga flickan. En otrolig lättnad för föräldrarna!

Hon hade inga större skador, annat än några repor på fötterna.

Hunden hade skyddat henne på nätterna och hjälpt flickan säker – för att så småningom hittat en väg så att andra människor kunde hitta henne.

Båda barnen lever och mår bra idag – allt tack vare sina trogna hundvänner. Hundar är verkligen häpnadsväckande, heroiska djur!

Dela gärna vidare för att hylla våra fyrfota hjältar!