GLÄDJEBESKEDET: Polishunden Django är tillbaka på jobbet – efter brutala knivattacken

I juli skadades polishunden Django svårt efter att ha blivit knivhuggen i bröstet under ett ingripande.

Django hade dock tur i oturen att kniven träffade revbenen och inte organen. Efter tre lyckade operationer väntade välbehövlig vila i hemmet – och nu är han tillbaka på jobbet igen!

Bildkälla: Polisen/Instagram

Den fruktansvärda attacken på polishunden Django inträffade i Landskrona under ett ingripande mot en knivbeväpnad man.

Svävade mellan liv och död

Django blödde kraftigt och svävade mellan liv och död ett tag.
– Trots att Django blev knivskuren vägrade han att ge med sig utan försökte trots sina skador att oskadliggöra angriparen. Min hund tappade mycket blod under ilfarten till Djursjukhuset och svävade mellan liv och död under några timmar tills veterinärerna kunde stabilisera läget, berättade hundföraren på polisen i nordvästra Skånes Facebook-sida.

Nu är Django tillbaka

Efter tre operationer och en omfattande rehabilitering är Django tillbaka och mår bra. Har han repat sig så pass bra att han är till och med är tillbaka i tjänst!

De fantastiska nyheterna meddelades av polisen i Landskrona under fredagen.
Tjänstehunden Django som knivhöggs i bröstet i samband med ett ingripande mot en gärningsman i mitten av juli i Landskrona är nu mirakulöst åter och tillbaks i tjänst!”, skriver de på Instagram.

Vilken fantastiskt duktig hund! Så härligt att se att Django återhämtat sig! Dela för att hylla världens bästa polishund!