Glädjebeskedet: Den unika ”enhörningsvalpen” har fått ett hem – ”Vi blev alla kära i honom”

Den lilla valpen Narwhal, som vi tidigare berättat, föddes med en extra svans på huvudet.

Han hade frostskadade tassar när han räddades från ett liv på kalla gator.

Hunden, som fått smeknamnet ”enhörningsvalpen”, är berömd över hela världen – och nu har han fått ett hem, rapporterar den engelska sajten Mirror.

Narwhal är ingen vanlig hund, trots att han likt andra små valpar söker allas uppmärksamhet och glatt hoppar runt på djurhemmet Mac the pitbull i staden Jackson i den amerikanska delstaten Missouri.

Mitt mellan ögonen sitter nämligen en liten svans som gett valpen smeknamnet ”enhörningsvalpen”.

Svansen är inte skadlig

Efter att ha varit hos en veterinär konstaterades det att Narwhals svans i pannan inte var kopplad till någonting och inte orsakade hunden någon skada – han hade helt enkelt fått en extra kroppsdel. Historien om den lilla valpen spred sig som en löpeld världen över vilket ledde till hundratals ansökningar om adoption.

LÄS MER: Djurhemmets unika upptäckt: Hittade ”enhörningsvalp” – med svans som växer ur pannan

UNICORN THINGS: a big thanks to PetSmart for my goodie box of Narwhal stuffy toys they sent me. Get your own Narwhal toys at PetSmart!!! ❤️ I LOVE ALL THINGS NARWHAL AND UNICORNS!! …and I like to chew.

Gepostet von Mac the pitbull am Mittwoch, 27. November 2019

Adoptionen av Narwhal har dock inte varit helt enkel. Enligt Mirror har det funnits personer som erbjudit stora summor pengar för att vilja ta hand om Narwhal för att sedan sälja honom vidare. Det har till och med funnits personer som hotat, bara för att de velat ha den lilla ”enhörningsvalpen”. Han har därför haft tillsyn hela tiden.

Djurcentret kände rädsla över att de inte skulle kunna kontrollera Narwhals öde när han väl adopterades. De beslutade därför att det enda sättet att säkerställa att Narwhal skulle få det liv som han förtjänade, var att behålla honom där han var nu, det vill säga på djurcentret.

Narwhal har nu hittat sitt eviga hem hos djurcentrets grundare Rochelle Steffen, som kommer att hjälpa till med arbetet att ta hand om hundar som har misshandlats, skadats eller har födelsestörningar.

”Jag hade ursprungligen ingen avsikt att behålla honom,” sade Rochelle, enligt Mirror.

”Jag ville inte ha en valp. ”Men Narwhal är precis vad vi behövde. ”Det är inte bara ett beslut från mig. Vi blev alla kära i honom.”

BIG ANNOUNCEMENT!!!! …..is we are keeping the unicorn. Mom and me had a serious talk and we have fallen in love with…

Gepostet von Mac the pitbull am Dienstag, 26. November 2019

Vilka underbara nyheter att lille Narwhal har fått ett tryggt och evigt hem. Dela gärna denna fantastiska nyhet med dina vänner!