Gäng får syn på nos som sticker upp från gatan – när de förstår vad djuret gör där agerar de direkt

Djur har en förmåga att ta sig in på de mest svårtillgängliga ställena.

Och då är det viktigt att vi människor finns till hands och räddar dem när nöden kräver.

När djurkontrollen i Lexington, Kentucky, nyligen fick ett larm om en instängd hund i avloppet blev tjänstemännen förbryllade. Snabbt tog de sig till platsen där de upptäckte själva scenariot — en stor husky vid namn Sebastian satt fast under vägen och tittade förtvivlat ut genom en spricka i betongplattorna.

Vi har ingen aning om hur han tog sig in där,” berättade en talesperson från Lexington-Fayette Animal Care & Control för The Dodo. ”Men vi misstänker att han tog sig genom avloppsröret och hade svårt att hitta vägen tillbaka.

Hunden Sebastian
Foto: Facebook/Lexington-Fayette Animal Care & Control

Var på gott humör

Tjänstemännen var lättade över att Sebastian, trots den knepiga situationen, verkade vara på gott humör. De satte genast igång med att ta bort locket från avloppet för att underlätta räddningsarbetet.

Sebastian hade alltid drömt om att träffa Teenage Mutant Ninja Turtles,” skämtade Lexington-Fayette Animal Care & Control i ett Facebook-inlägg om räddningen. ”Men istället fann han sig öga mot öga med ett par djurkontrolltjänstemän!

Snart nog kröp den pigga Sebastian ut ur avloppet och återvände till ytan där han hörde hemma.

Fick återse sin familj

Tillbaka på djurkontrollanläggningen tog räddarna kontakt med Sebastians oroliga familj, som var överlyckliga över att deras familjemedlem var i säkerhet. Familjen planerade att hämta honom så snart som möjligt. Under tiden knöt den vänskaplige Sebastian nya band på räddningsplatsen, förmodligen omedveten om de besvär han hade ställt till med.

Han hade en fantastisk tid under räddningen och trivdes bra här,” berättade representanten. ”Han skulle utan tvekan göra det igen.

Vad skönt att det slutade bra för den söta hunden!

Dela gärna den här artikeln med dina vänner på Facebook!