Mannen hör någon som gnäller inne i en gammal sko – tar en närmre titt och agerar direkt

Livet är sällan lätt för herrelösa hundar. Att bo ensam och övergiven är något som ingen levande varelse ska behöva genomlida.

Än värre är när de ensamma djuren är små stackars hundvalpar. På egen hand måste de försöka överleva i en tuff värld.

Men som tur är finns det människor i världen som faktiskt ägnar sina liv åt att förhindra att detta händer. En av dem är Goran Marinkovic från Serbien.

Goran är en riktig eldsjäl som brinner för att ta hand om djur som av olika anledningar hamnat på gatan. För närvarande tar han hand om över 100 hemlösa djur, vilket han dessutom finansierar ur egen ficka.

Jag räddar djur som är utsatta och som lever på gatan. Jag tar hand om dem för att jag älskar dem. De ökar i antal hela tiden, sa han till Bored Panda.

Bodde i en sko

Men det är särskilt ett djur som för alltid kommer att finnas i Gorans minne. Det var en stackars hundvalp som han hittade i mars 2020. Den lilla valpen var helt ensam och som sitt enda skydd mot väder och vind hade den en sko…

Där vid en dikeskant bland skräp och bråte bodde valpen. Men Goran tänkte inte lämna den stackars hunden i sticket.

Hon var utmattad. Hon visste att jag kanske var hennes enda chans, så hon lade sig ner och överlämnade sig till ödet, sa Goran.

Goran döpte hunden till Coco. Snart märkte han att Coco trivdes bra med människor, trots att hon uppenbarligen tycks att fått en dålig start med dem.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Foto: Facebook/Goran Marinkovic

Fann ny familj utomlands

Han påbörjade sökandet efter ett nytt hem åt Coco. Efter att ha gjort ett inlägg på sociala medier hittade han till slut en familj i Tyskland som ville ta hand om Coco och inkludera henne i familjen.

Nu bor Coco hos familjen i Tyskland och lever ett härligt liv! Men trots att hon bytt land så har Goran fortfarande kontakt med hunden han en gång räddade livet på. Genom Cocos nya familj får Goran regelbundet uppdateringar om hundens utveckling.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Hunden Coco bor numera med en familj i Tyskland. Foto: Facebook/Goran Marinkovic

Arbetet fortsätter

Det är härligt att Coco fått en ny chans i livet. Men för Goran återstår arbetet med att rädda många andra djur och se till att de också får komma till nya hem.

Varje räddad hund från gatan som hittar ett hem är en seger för mig, sa Goran till The Dodo.

Tack Goran för ditt otroliga engagemang med att rädda alla dessa djur! Vi önskar att det fanns fler som dig!

Blev du också berörd av Cocos öde och Gorans arbete? Skriv gärna en kommentar och dela artikeln på Facebook!