Försvunnen 5-åring med Downs syndrom hittad – med sin lojala fyrbenta kompis vid sin sida

Hundar är så lojala och beskyddande husdjur, särskilt när det kommer till barn. Det har förekommit många fall där barn har försvunnit hemifrån, bara för att hittas med sin lojala fyrbenta vän vid sin sida.

Så var fallet nyligen, efter att en försvunnen 5-årig pojke hittades vid god vigör tack vare sin beskyddande schäfer. Den 2 april fick poliser från Houston Police Department in ett samtal om en ung pojke som gick längs tågspåret med hunden vid sin sida.

Polisen Ricardo Salas på avdelningen säger att han insåg att 5-åringen hade Downs syndrom och var ungefär en kilometer från sitt hem. Han insåg också att schäfern, som heter Alejandro, hade följt med honom som hans beskyddare.

”Vittnen berättade för mig att hunden var med den lilla pojken när de hittade honom. När jag gick iväg med pojken följde hunden efter. Den här hunden var hans beskyddare och hans ängel”, skrev polisman Salas på Twitter.

”Det verkar som att hunden visste att något var på gång, han visste att barnet inte borde vandra iväg och det slutade med att han följde efter honom,” sa han till Houston Chronicle.

”Han var väldigt beskyddande och ville inte ta sin ögon från barnet.”

Även med poliserna på plats hjälpte dem, förblev Alejandro vaksam och släppte inte sin tvåbenta kompis ur sikte.

”Hunden följde i princip överallt där jag gick. Den skällde inte, den var inte skrämd”, tillade Salas och sa att när han satte pojken i bilen hoppade hunden in i förarsätet med honom.

Snart fick poliserna ett nytt samtal och upptäckte att pojken var ett anmält försvunnet barn vid namn Jose. Pojkens mamma, Jasmine Martinez, berättade för Click 2 Houston  att hon och hennes femårige son hade börjat ta en tupplur, och när hon vaknade insåg hon att Jose hade vandrat iväg.

Tack och lov gick allt bra: pojken hade inga skador förutom några mindre skrapsår. Familjen är tacksam, men inte förvånad, att deras lojala hund klev fram för att skydda Jose när han befann sig i en potentiellt farlig situation.

”Alejandro har alltid varit en väldigt överbeskyddande hund sedan vi fick honom, han kom till oss när han var valp. Jag blev inte förvånad när de sa att han gick med honom hela tiden”, säger Joses syster, Samantha Muñoz, till Click 2 Houston.

Polisen sa att inga åtal skulle väckas mot familjen, och mamman har nu installerat ett slags skydd i hemmet – för att förhindra att något liknande händer igen.

Polisen Salas säger att han blev rörd av ”nivån av lojalitet som den här hunden visade mot den här lille pojken” och säger att det var viktigt att hunden tog hand om honom eftersom järnvägsspåren normalt är väldigt trafikerade.

”Tack Gud för att du vakade över det här barnet”, skrev han.

Tack och lov att den här hunden var där för att hålla den här lilla pojken säker – du är en fantastisk hund, Alejandro!

Dela denna fantastiska nyhet!