FOTO: Shutterstock

Forskare slår fast: Kvinnor sover bäst med hundar – inte med sin partner

Visst är det mysigt att krypa till kojs med sin hund? Men det är inte bara mysigt – utan även bra för din sömnkvalité.

Nu visar nämligen en studie från amerikanska Canisius College att kvinnor sover bättre med hundar än sin partner.

Att hundar är bra för människor är klarlagt sedan länge, de gör dig mer harmonisk och är lojala till dig genom hela livet. De kan hjälpa oss människor på hur många olika sätt som helst, exempelvis inom poliskåren eller som ledhundar för blinda. Ja, det finns helt enkelt hur tusentals anledningar!

 Ny studie: Kvinnor sover bäst med hundar

Nu har en forskare kommit fram till att hundar även är bra för kvinnors sömnkvalitet. Det visar en studie från amerikanska Canisius College gjord av Christy L. Hoffman.

I studien deltog 962 amerikanska kvinnor som fick svara på olika enkätfrågor gällande sömnkvalitet. 55 procent av dem uppgav att de delar säng med minst en hund medan 32 procent av dem delar säng med en katt. 57 procent av de tillfrågade uppgav också att de sover med sin partner.

Resultatet förvånade forskaren Christy L. Hoffman, för det visade sig nämligen att hundar är mindre benägna att väcka sina ägare jämfört med människor och katter.
– Hundägare måste anpassa sig efter hundens toalettbehov om morgnarna, och det gör att dessa ägare har en strikt morgonrutin. Hundars sovtider påminner dessutom mer om människans, än vad katters sovtider gör, säger hon till Huffington Post.

Känner större trygghet

Forskaren Christy L. Hoffmans teori till resultatet är att människor känner större trygghet när hunden är närvarande.
– Vissa hundägare känner en trygghet i att hunden varnar om någon bryter sig in eller vid något annat nödläge. En katt är mindre benägen att ta på sig den rollen, säger hon.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/TsE5oVneG9XZhv6uyXJGZzJ4r6bWt7Kx_CpKUHqahRnDWrgGNeow86l0IrrTeUI7?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela gärna artikeln med någon som också älskar hundar för att visa dessa glädjande nyheter!