Familjens hund får kull med valpar – ser något konstigt på ena valpens tass och ringer desperat efter hjälp

Familjens hund får kull med valpar – ser något konstigt på ena valpens tass och ringer desperat efter hjälp

Att få egna barn är ett av livets stora mirakel. Jag glömmer aldrig dagen min dotter föddes, och jag har en stark känsla att det är precis samma för våra älskade djur.

Men att få se ens hund eller katt få valpar eller kattungar är minst lika fantastiskt, kanske framför allt för att vi får ytterligare se hur älskvärda och kärleksfulla dessa djur är.

För en liten hundvalp vid namn Gema skulle början på livet bli lite annorlunda. Hon föddes tillsammans med mängder av bröder och syskon i hennes mammas familjs hem, men de märkte snart att hon behövde extra mycket hjälp. Gema föddes nämligen med en femte tass.

De flesta hundar du ser varje dag är födda utan några större men eller andra funktionsnedsättningar. De har fyra tassar, en viftande svans och en fult fungerande nos.

Gema föddes med en femte tass

Men titt som tätt föds det hundar som saknar en kroppsdel eller har någonting extra. Så var fallet när familjen till en hundmamma, som födde valpar, fick se den lilla Grand Danois-valpen Gema komma till världen i Saint Louis, USA.

Bildkälla: Facebook/Stray Rescue of St Louis

Hundmamman födde en hel kull valpar, men Gema som också var minst av alla var annorlunda. Familjen såg nämligen att hon hade en extra tass på sin högra framtass.

Lämnade över henne till djurhem

Familjen hon föddes i insåg snabbt att hon behövde extra hjälp, någonting de inte kunde erbjuda. De var fast beslutna om att hon likt alla hundar skulle få ett kärleksfullt, långt och glatt liv. De beslutade sig därför för att ringa till hundorganisationen Stray Rescue för att få hjälp.

”När hon föddes och familjen såg hennes missbildning visste de inte riktigt vad de skulle göra eller hur de skulle ta hand om henne. De hörde av sig till Stray Rescue och gav oss till henne, så att de kunde ge henne en chans. De ville ge henne det bästa livet hon kunde få”, skriver organisationen på sin hemsida.

Bildkälla: Facebook/Stray Rescue of St Louis

Stray Rescue ser till att alla djur som kommer in till hemmet får den medicinska vård de behöver, oavsett kostnaderna. För Gemma innebar framför allt promenader lite mer jobb. Förutom att hon har två små tassar på sin högra framtass även hade svårt att gå med den andra framtassen.

Fått leka med barn

Det är oklart huruvida hon behöver opereras i framtiden, men för tillfället är hon precis lika glad som en hundvalp ska vara. Hon får kärlek, mat och sover gott varje natt!

– När hennes familj hörde av sig tog vi in Gema på en gång. De gjorde vad som var bäst för valpen och vi berömmer dem för deras agerande, säger Stray Rescues chef Cassady Caldwell enligt Western Journal.

Bildkälla: Facebook/Stray Rescue of St Louis

Gema har varit med den lokala polisen och träffat barn i närområdet under den senaste veckan.

Nu väntar vi bara på att få se huruvida hon kommer adopteras av någon i framtiden. Tills dess blir hon omhändertagen av de snälla människorna i sitt fosterhem.
Men oavsett är vi säkra på att hon kommer ge alla runt om sig en glad stund för resten av livet.

Trots att Gema föddes med en femte tass är hon minst lika älskvärd och förtjänar samma respekt och kärlek som alla andra djur.

Hundar är verkligen fantastiska djur, dela artikeln om du håller med!