Foto: Facebook/Caroline County Humane Society

Hund dumpas 200 mil hemifrån av expojkvännen som hämnd – veckor senare knackar någon på dörren

När hunden Zimba var ute på en lång biltur med sin mattes pojkvän så beslutade pojkvännen att göra något helt oförlåtligt.

Men som tur var dök en hjälte upp och gjorde en sanslös insats för Zimba och hans matte.

Följande historia utspelade sig i december 2017, men med tanke på vilken otrolig historia det är så är den värd att delas många gånger om.

Allt började när pitbullen Zimba var ute på en ”road trip” med sin mattes pojkvän. Mitt under resan så får pojkvännen ett samtal av Zimbas matte där hon gjorde slut med honom.

Zimba
Foto: Facebook/Caroline County Humane Society

Gjorde det oförlåtliga

Blind av raseri så beslutade sig ex-pojkvännen att dumpa hunden Zimba som hämnd. Zimba befann sig då i Maryland, USA, och bor egentligen i Kansas. Det är en sträcka på 200 mil…

Zimbas matte hörde inget mer från exet som vägrade att svara i telefon, vilket CBS Local Baltimore rapporterade om. Matte hade ingen aning om vad som hänt med Zimba.

Men en dag så fick hon ett samtal från djurhemmet Caroline County Humane Society, som hade hittat Zimba och lyckats spåra hans ägare via mikrochip.

Det kom minst sagt som en chock för matte att höra att hennes älskade hund befann sig i andra sidan av landet.

Hon hade ingen aning om hur hon skulle kunna få hem stackars Zimba igen. Resan dit var helt enkelt alldeles för lång.

Hjälten dök upp

Men på djurhemmet fanns det en i personalen vid namn Zach Holt som erbjöd sin hjälp. Zach berättade att han endast jobbade helger som bartender och hade all tid i världen under veckorna. Därför erbjöd han sig att köra hunden Zimba den långa sträckan hem till Kansas.

Zimba och Zach
Zimba och Zach. Foto: Facebook/Caroline County Humane Society

Och det blev ett minst sagt kärt återseende när Zach till slut anlände hem med Zimba.

Vilken fantastisk insats! All heder åt Zach!

LÄS MER: