Foto: Facebook/Fort Wayne Animal Care & Control

Hundvalp hittas dumpad och inlåst på toalett – hur han lever idag får djurvänner att gråta

Vid Maumee-flodens strand i Fort Wayne, Indiana, gjorde en stadsanställd en ovanlig upptäckt när hen öppnade dörren till en solblekt bajamaja.

Inuti satt en åtta veckor gammal valp, övergiven och rädd…

Den lilla valpen, som senare fick namnet Louie, var tydligt undernärd. Hans revben stack ut genom den tunna pälsen, ett tragiskt tecken på att han lämnats åt sitt öde.

Stadsarbetaren agerade snabbt och kontaktade Fort Wayne Animal Care & Control (FWACC) för att få hjälp. Räddningsteamet skyndade sig till platsen, lockade försiktigt ut Louie och transporterade honom till säkerhet.

Hundvalpen dumpades på toa
Foto: Facebook/Fort Wayne Animal Care & Control

Vårdades på djurhemmet

På djurhemmet satte veterinärerna genast igång med en återhämtningsplan för att få Louie upp i vikt. Personalen på FWACC var imponerade av Louies styrka och förmåga att fortfarande visa kärlek trots hans svåra start i livet.

Denna dyrbara pojke har varit en liten sprallig ängel, trots att han blivit sviken av den som skulle ta hand om honom,” skrev FWACC i ett inlägg på Facebook. “När hans upphetsning har lagt sig älskar han att krypa upp i ditt varma knä. Det visar verkligen hur förlåtande djur kan vara.

Hundvalpen dumpades på toa
Foto: Facebook/Fort Wayne Animal Care & Control

Händelsen väckte frustration hos djurräddarna, som uppmanar människor att söka hjälp från lokala myndigheter eller organisationer istället för att överge sina husdjur.

Många människor kan tveka att kontakta ett djurhem för hjälp eftersom de är rädda för att bli dömda eller behöva betala en avgift,” förklarade en representant från FWACC för The Dodo. “Hos FWACC är vi en säker, icke-dömande organisation och vi vill verkligen det bästa för varje djurägare och husdjur. Om någon har det svårt och behöver lämna sitt husdjur till oss och bor i Fort Wayne, så finns det inga avgifter.

Nu får han kärleken som han förtjänar

Louie har nu flyttat till en fosterfamilj där han återhämtar sig och lär sig vara en valp igen. Han mår bra, har nått en hälsosam vikt och bygger upp sitt självförtroende dag för dag.

Med den kärlek och det stöd han nu får behöver Louie aldrig mer känna sig ensam. “Vi kunde inte vara lyckligare för lilla Louie,” skrev FWACC på Facebook. “Hans förvandling är inspirerande, och vi är så tacksamma för hans fosterfamilj som visar honom vad det innebär att vara älskad och förbereder honom för en ljus framtid!

Så skönt att lille Louie fick en andra chans i livet!