Ensam hund smyger in på veterinärklinik – när de inser vad han vill säga lämnas ingen oberörd

Plötsligt klev en ensam hund in på veterinärkliniken i Brasilien.
Snart insåg medarbetarna vad han ville.

Rapporterna om den ensamma hunden som klev in hos veterinären har redan uppmärksammats i flera medier. Det var på Dayse Ferreiras klinik i Brasilien som en sjuk och skadad herrelös vovve försiktigt stegade in.

– När han kom in la han fram sin skadade tass, som om han ville säga hallå och för att visa att han hade ont. Vi var alla överraskade eftersom han visste var han skulle gå för att få hjälp, säger Dayse till djursajten The Dodo.

De otroliga bilderna fångades på övervakningskameran. Där kan man se hur den stackars hunden först tittar in försiktigt i entrédörren. Han väntar utanför i några sekunder innan han tar mod till sig och långsamt går in i klinikens entré där det också sitter en annan hund med sin ägare i väntrummet.

Hunden stryker längs väggen, fortfarande långsamt. Han tittar på personalen, viftar lite på svansen, och sätter sig sedan ned på golvet. Han sträcker fram vänster framtass – och Dayse bestämmer sig genast för att gå fram till vovven. Hon tvekar inte att undersöka den ensamma hunden, och det visar sig att han har kommit till precis rätt ställe.

Veterinären märker att något inte står rätt till

För när hon tittar närmare upptäcker hon att hundens tass inte är så allvarligt skadad, uppger The Dodo. Men i stället kunde hon se att han hade massor av loppor och därmed fick han komma in och ta ett välbehövligt bad. De märkte också att han hade en tumör, som tack och lov gick att behandla. Det gjorde de också, hjältarna på kliniken.

Sedan historien om hunden har spridit sig i medier har också många hört av sig till kliniken och vill adoptera honom.

– Det mest beundransvärda är att han kom på egen hand. Hans intelligens är fantastisk. Jag är säker på att han kommer att hitta ett hem som kommer att välkomna honom och ta emot honom med all den kärlek han förtjänar, säger hon till The Dodo.

Se det unika klippet här nedan.

Tack till er alla som hjälper våra fyrfotade vänner i nöd! Vi kan inte nog uttrycka våra sympatier och beundran för er.