Döende kvinna oroar sig över sin älskade hund – då uppfyller sjuksköterskan hennes sista önskan

Det är aldrig lätt att hitta ett nytt hem för en hund, men det är särskilt svårt när det beror på att deras ägare går bort.

Hunden måste inte bara ta itu med sorgen av att förlora sin kärleksfulla ägare, utan måste hitta någon annan att ta hand om dem.

Det kan vara en svår övergång – men nyligen hittade en hund ett perfekt nytt hem, tack vare en mycket omtänksam sköterska.

Kim Still är sjuksköterska vid Northside Hospital Gwinnett i Gwinnett County, Georgia.

En av hennes patienter som hon tog hand om var en äldre dödssjuk kvinna som hon fick en nära anknytning till. När slutet närmade sig hade kvinnan en stor oro: vad som skulle hända med hennes älskade hund, en chihuahua vid namn Jax, efter att hon dog.

”Hon hade inga barn. Hon hade ingen familj i närheten. Så allt hon egentligen hade var den här hunden, säger Kim till WSB-TV.

Sköterskans adopterar hund

Kim blev till slut ombedd att överlämna hunden till ett skydd när patienten dog.

”Jag var väldigt orolig att han inte skulle få en bra chans och att han eventuellt skulle bli avlivad om han inte blev adopterad från skyddet”, sa Kim.

Orolig för vad som skulle hända med hennes avlidna patients älskade hund gjorde Kim något extraordinärt: hon adopterade hunden själv!

Enligt DAISY Foundation gick Kim till härbärget och adopterade Jax, ”för att säkerställa att han skulle få det bästa livet med henne.”

Patienten visste enligt uppgift att Jax var i goda händer innan hon dog och kunde ”passera lugnt”.

Vinner pris

För Kim var det ett sätt att hjälpa en patient på ett sätt som gick utöver vården, och det visar den verkliga mänskliga kopplingen som bildas mellan sjuksköterskor och deras patienter.

”Jag hade aldrig kunnat gissa vilken koppling du utvecklar med vissa människor när du tar hand om dem,” sa Kim till WSB-TV. ”De har helt enkelt förändrat mitt liv totalt.”

Och utöver det kunde hon inte motstå att ge Jax ett hem. Hon säger att den lilla hunden redan älskar henne.

”Jag kommer aldrig att bli av med honom. Han är så gullig. Han är en av de mest kärleksfulla hundarna någonsin.”

Kims överlägsna vänlighet gav henne erkännande från sina sjuksköterskor. Hon fick DAISY Award för extraordinära sjuksköterskor.

Se mer av sköterskan och hundens relation i videon nedan.