Dumpad hund hittas fastknuten till bur – snart inser ett gäng att hon är långt ifrån ensam

I en rörande berättelse som smälter hjärtan, blev SPCA i Westchester, New York, en oväntat tillflyktsort för en hundmamma och hennes små valpar.

Vad som började som en vanlig dag för hundhemmets personal förvandlades plötsligt till en räddningsinsats när de upptäckte en okänd hund som vistades på deras parkeringsplats.

Nyligen stötte volontärer på hundhemmet SPCA Westchester en tillsynes ensam hund på deras parkering.

Den ensamma hunden rörde volontärernas hjärtan när de närmade sig henne och insåg att hon inte var ensam. Med en liten bur fastsatt vid hennes krage och en kartong bredvid henne fylld med hennes små valpar, var det uppenbart att detta var en familj i nöd som behövde hjälp.

Trots att mamman, som senare fick namnet Nora, inledningsvis visade tveksamhet inför volontärerna så mjuknade hon lite med tiden och lät personalen hjälpa henne och hennes valpar.

Genom att ingripa i rätt tid undvek de en farlig situation där Nora kunde ha försökt fly och riskerat både sig själv och sina känsliga valpar som satt fast i buren som satt fast i ett koppel runt Noras hals.

På SPCAs Instagram-konto fångades den gripande stunden då Noras försiktighet smälte bort när både hon och hennes valpar fick den kärlek och omsorg de så väl behövde. Det var en påminnelse om hur kraftfullt kärleken och omtanken kan vara även i de mest utmanande situationerna.

Hund dumpas på parkering
Foto: Instagram/@spcawestchester

Dumpades hjärtlöst på parkeringen

Bakom Noras öde låg en historia av sorg och förbryllande mysterier. Övervakningskameror avslöjade den hjärtskärande stunden när en okänd person övergav dem bara några steg från hundhemmets ingång, sedan hade personen kört i ilfart därifrån. Personalen kunde inte förstå hur någon kunde överge dem när hjälpen fanns så nära till hands.

De var bokstavligen 20 fot från vår dörr, där personen lätt kunde ha tagit in dem och bett oss om hjälp”, skrev SPCA Westchester. ”Även om vi är tacksamma för att de inte bara lämnades i skogen eller vid sidan av vägen, är det fortfarande obegripligt.

I filmklippet nedan kan du se hur det gick till när personalen upptäckte hundfamiljen:

Valparna har fått nya hem

Även om Noras öde var svårt, fick hennes valpar genom hemmets fosterprogram möjlighet till kärleksfulla hem. Men än väntar Nora själv på sitt lyckliga slut. Medan hon fortsätter att anpassa sig till livet på hundhemmet, arbetar personalen outtröttligt för att hitta det perfekta hemmet där hon kan trivas och känna sig älskad.

När Noras historia fortsätter att utvecklas, fortsätter SPCA att ge henne all den kärlek och omsorg hon behöver. För varje dag som går blir Nora allt mer självsäker, och personalen ser fram emot att snart kunna hitta det rätta hemmet där hon kan leva lyckligt och tryggt resten av sitt liv.

Vad skönt att den lilla hundfamiljen fick den hjälp som de behövde! Inga djur förtjänar att bli övergivna på det där sättet.