Paret hittar dumpad hund med något knutet runt halsen – när de ringer ägaren vill han inte veta av henne

Det var en vanlig kväll i San Bernardino, Kalifornien, när Jaina och Ivy Spagis bestämde sig för att unna sig en kaffe från deras favorit-drive-thru.

Lite visste de att deras rutinmässiga stopp snart skulle leda till ett mycket speciellt möte.

När de närmade sig fönstret fångade en plötslig rörelse deras uppmärksamhet – en lurvig figur som rusade över parkeringen. Med snabba reflexer tryckte Jaina på bromsen och fick bilen att tvärstanna.

Framför dem stod en förlorad och förvirrad hund, hennes gråa och vita päls var tovig och något konstigt dinglade från hennes hals.

Paret kunde inte vända bort blicken från synen framför dem. Snart insåg de föremålet runt hundens hals var en tröja knuten till ett improviserat koppel. Fast beslutna att hjälpa, gick de till handling.

Hund med något knutet runt halsen
Foto: Instagram/@catsofsanbernardino

Vi hittade den här stackars tjejen i Starbucks-drive-thru med en tröja knuten runt hennes hals”, delade paret på sociala medier, där de dokumenterar sina räddningsinsatser genom sin organisation – Cats of San Bernardino.

Hunden, som de senare döpte till Bette Davis, verkade stressad och skannade området som om hon letade efter bekanta ansikten. När paret närmade sig försiktigt gick hunden undan men efter ett tag så gav hon med sig, glad för att bli kliad på magen.

I klippet nedan kan du se hur deras första möte gick till:

Paret ledde hunden Bette Davis till säkerhet, erbjöd henne tröst och en kopp grädde, en så kallad ”Puppuccino”. Medan Bette njöt av sin dryck, arbetade paret för att knyta upp tröjan. Därefter tog de med henne i bilen och körde direkt till veterinären.

Ägaren ville inte ha henne

Deras besök hos veterinären avslöjade ett mikrochip, en glimt av hopp om att återförena Bette med hennes familj. Samtalet till den registrerade ägaren fick dock ett oväntat svar – ägaren ville inte ha tillbaka henne.

Vi kunde kontakta ägaren idag och fick veta att han flyttat bort och inte kunde ta hand om henne. Vi frågade om han ville ha tillbaka henne, och han sa ’Nej’.”, skrev paret på sociala medier.

Söker efter ny kärleksfull familj

Oavsett den före detta ägarens känslokalla reaktion gjorde paret Spagis ett löfte att ge henne den kärlek och vård hon förtjänade. De erfarna katträddarna öppnade sina hjärtan och hem för Bette, även om vissa justeringar behövdes.

Med hjälp av en medkännande fosterfamilj bosatte sig Bette i sitt tillfälliga hem medan Spagis förvandlade sitt utrymme till en fristad värdig en hund. Och bara för några dagar sedan återförenades Bette glädjande nog med sina räddare.

Nu pågår jakten på ett nytt ”för evigt-hem” åt Bette Davis. Ansökningarna är många så det råder nog inga tvivel om att hon snart får ett nytt kärleksfullt hem, precis så som hon förtjänar.

Skönt att det finns riktiga djurvänner där ute när ägarna sviker.