Duktiga polishundarna Steinar och Nubbe närmar sig tjänst – nu önskar vi dem stort lycka till!
polishund

Duktiga polishundarna Steinar och Nubbe närmar sig tjänst – nu önskar vi dem stort lycka till!

Polisen i Stockholm får inom kort förstärkning av två spännande tillskott.

Duktiga hundarna Steinar och Nubbe är snart klara i polisskolan – och närmar sig tjänst.

”Det går klart åt rätt håll”, skriver myndigheten på sin Facebook-sida.

Det är inte bara människor som gör stor nytta inom poliskåren. För att skapa trygghet i samhället har polisen sedan många år tillbaka också hjälp av sina fyrbenta kollegor. Jag talar förstås om polishundarna.

Vi har tidigare berättat om allt från polishunden Attack som lyckades stoppa en efterlyst man, till hjältehunden Molars Higgs som hittade en försvunnen kvinna. Ett annat färskt exempel är polishunden Izor, som i slutet av augusti stoppade fyra aggressiva inbrottstjuvar.

polisens hemsida förklarar myndigheten att hundarna ofta kommer till undsättning när man söker efter personer, ämnen och föremål samt för övervakning.

”Hundarna kan tack vare sitt goda luktsinne ofta hitta sådant människor har svårt att upptäcka”, skriver polisen och fortsätter:

”De hundar som arbetar hos polisen måste vara orädda, fungera med alla sorters människor, agera rationellt och kanske viktigast – tycka att det är roligt att arbeta.”

polis
Foto: TT

Poliskåren får förstärkning

Inom poliskåren finns det cirka 400 polishundar och lika många hundförare. Och snart får de förstärkning av ytterligare två duktiga kollegor.

Facebook berättar polisen att hundarna Steinar och Nubbe närmar sig tjänst.

”Steinar och Nubbe har kommit ungefär lika långt i sin dressyr och är nu, förhoppningsvis, bara ca en månad bort från skarpa uppdrag”, skriver polisen på sin Facebook-sida.

Till inlägget har polisen publicerat en video där Steinar och Nubbe tränar i ett antal övningar.

”Steinar, som syns på videon, utför en frysmarkering när han hittat ett av de föremål som finns att finna, i det här fallet en hylsa av kalibern 5,56 mm. Markeringen kommer fortsätta att tränas och putsas på, sannolikt under hela Steinars karriär, men det går klart åt rätt håll!”.

Mi-Jos Steinar och Försvarsmaktens Nubbe närmar sig tjänst.Steinar och Nubbe har kommit ungefär lika långt i sin…

Posted by Polisen Stockholm – hundenheten on Tuesday, September 29, 2020

Välkomnas till jobbet

Just träningen i polisskolan är ett omfattande arbete med stort engagemang från såväl hundar som människor.

”Innan en polishund börjar arbeta i samhället har den hjälps fram av en stor mängd driftiga människor: hundförare, instruktörer, familjemedlemmar, veterinärer, testledare och sist men inte minst uppfödare och fodervärdar”, skriver polisen på Facebook.

Inlägget om de två nya kollegorna har fått tusentals interaktioner på Facebook, där många välkomnar Steinar och Nubbe. I kommentarsfältet hyllar många också de modiga polishundar som finns till polisens förfogande för att göra samhället tryggare.

”Mycket jobb och en del lek krävs av både av vovvar och förare. Ni gör ett fantastiskt jobb ute i verkligheten. Lycka till”, skriver en användare.

”Jag är så imponerad av dessa hundar och deras förare”, skriver en annan.

Den närmaste månaden kommer flera ekipage sannolikt bli klara för skarp tjänstgöring i Stockholm, såvida inget…

Posted by Polisen Stockholm – hundenheten on Wednesday, September 23, 2020

Vilken tur vi har som får hjälp av alla dessa duktiga polishundar. DELA gärna artikeln för att önska Steinar och Nubbe lycka till i framtiden!