Djurvänner ser märklig pälsboll ensam i snön – bestämmer sig genast för att gå närmare

En pälsboll låg ensam mitt ute i snöstormen.
Då stannade plötsligt en förbipasserande bil för att se vad som egentligen hade hänt.

Det var en helt vanlig dag tidigare i februari som två män var ute och körde på en av Kanadas stora motorvägar. Plötsligt fick de syn på någonting mycket märkligt i vägkanten.

Där låg nämligen någonting som på bästa sätt kan beskrivas som en typ av pälsboll. Det visade sig att det var ett djur som behövde deras hjälp, skriver The Dodo.

Vädret hade knappast varit fördelaktigt – en snöstorm hade slagit hårt mot området. Bilen stannade och de gick närmare för att se vad det var för någonting som låg ute i vägkanten.

Hund räddas från snöstorm

När de kom till platsen kunde de identifiera pälsbollen som en hund – och den behövde verkligen hjälp från dessa djurvänner.

”En passagerare i en bil på Trans Canada Highway upptäckte något i den djupa snön och stannade för att kolla upp det. Det var morgonen efter en två dagar lång snöstorm och den här hunden verkade ha krupit ihop i snön ett tag baserat på mängden urin”, skriver skriver Steinbach & Area Animal Rescue Inc på Facebook.

De insåg att hunden var så frusen att den inte kunde röra sig på egen hand. Därför tog de till en presenning för att få henne därifrån.

”Hon var för kall/öm/rädd för att gå, och även om vi försökte uppmuntra henne att gå var vi tvungna att dra ut henne på en presenning, vilket inte var lätt på grund av den djupa snön”, skriver Steinbach & Area Animal Rescue Inc.

Hunden fick vård hos veterinären

Hunden fick sätta sig i den varma bilen. Ingen visste exakt hur länge hon varit därute i iskylan. Hennes päls var matt och minst sagt ovårdad, och därför fick hon också en ordentlig klippning.

När hon kom till veterinären för undersökning kunde det också konstateras att hon förmodligen inte skulle efterfrågas av en eventuell hundägare.

”Hon var inte steriliserad, mikrochippad eller tatuerad och har haft valpar tidigare. Hennes tillstånd antydde att hon inte skulle bli upphämtad av någon ägare, och det blev hon inte”.

Nu har hunden, som fått namnet Riley, kommit till en fosterfamilj. Här kan man se hur det gick till när hon räddades ur iskylan:

Dela gärna vidare inlägget för att hylla dessa djurhjältar som räddade Riley!