Djurräddare hittar benig och svag hund på gatan – deras hjärtan krossas när de lyfter på filten

Djurräddare hittar benig och svag hund på gatan – deras hjärtan krossas när de lyfter på filten

Alla hundar har inte samma tur här i världen, och då är det fantastiskt att det finns människor som hjälper dessa fyrfota vänner till ett bättre liv.

Djurrättsorganisationer finns över hela jordklotet, och en av alla dessa är Animal Aid Unlimited som finns i Indien. De utför varje år massvis med räddningar av hemlösa hundar och katter som med hjälp av sponsorer får komma till veterinärer och djurhem.

Det här inlägget handlar om en hund som blev räddad från ett liv på gatan i somras. Han har fått namnet Sparkle.

”När vi först såg den magra hunden såg det ut som om han hade blivit påkörd av en bil, men sen berättade hans grannar att han hade slutat äta och plötsligt inte kunde stå upp. När vi undersökte honom på djursjukhuset bestämde vi av hans rinnande näsa, diarré och aptitlöshet att han troligen hade en hundsjukdom”, skriver Animal Aid Unlimited på sin Youtube-kanal.

Detaljen under filten som krossar djurvänners hjärtan

När de kom till platsen och lyfte upp honom från marken fanns det särskilt en detalj som fick dem att känna hopp – och som samtidigt krossade deras hjärtan.

Foto: Youtube

För under filten dolde sig Sparkles svans – som han viftade på! Han hade inte förlorat hoppet!

Nu går han igen – underbara bilderna

”Eftersom sjukdomen ofta utvecklar vad som kallas sekundär lunginflammation gav vi honom förebyggande antibiotika och var så glada att han började äta den första dagen. Han var så känslig att det verkade som om kärleken var lika viktig för honom som maten själv och vi undrade om hans tillstånd kunde ha förbättrats utan den. Han kunde inte stå upp på några dagar, och när han gjorde det verkade han drivas av sin vilja att ge kärlek”, skriver djurorganisationen.

Detta var efter fem dagars behandling – och efter den 20:e dagen kunde man se tydligt att han gått upp i vikt efter att ha fått i sig den näring han behövde. Då kunde han snart också ta sina första steg igen!

Se efter själv när han går igen i videoklippet nedan.

Jag är så tacksam för att den här hunden fick det bättre! Dela gärna vidare om du också vill hjälpa till att hylla dessa djurhjältar!