Desperat hund vädjar till kvinna att följa med in i skogen – tittar bakom dungen och förstår varför

När en kvinna körde bil längst en väg i Puerto Rico möttes hon av en desperat blick.

Snart insåg hon att det var en hund som försökte säga henne något, och när hon förstod vad det lilla livet ville ha hjälp med brast hennes hjärta.

En dag kan vända snabbt.

Precis så var det för Ashley Boggs för ett tag sedan, när magkänslan sa henne att något inte riktigt stod rätt till.

Försökte stanna bilar längst vägen

Ashley körde längst en krokig skogsväg i Puerto Rico när hon plötsligt såg hur bilen framför stannade till för något innan den fortsatte köra, rapporterar The Dodo.

Snart såg hon en hund röra sig längst väggrenen och förstod att den var desperat efter hjälp.

Och hunden kunde inte ha fått ögonkontakt med någon bättre än Ashley, hon arbetar nämligen på ”Miracles for Satos Rescue,” som är ett hundstall.

”Jag klev ur bilen och såg att hon var en ammande mamma, så jag bestämde mig för att följa efter henne,” berättar Ashley för The Dodo.

Hade blivit dumpade i skogen

Det var helt uppenbart att vovven ville att Ashley skulle följa efter, och hon ledde henne direkt till sina valpar.

Då insåg Ashley att någon dumpat dem där, ”som om de vore sopor,” säger hon på sin Instagram.

Två av valparna låg nära vägen och Ashley såg till att sätta dem och mamman i säkerhet i bilen. Men hon kunde höra fler valpar pipa i skogen.

Snart hittade hon resten av familjen.

”Jag var förvånad över att det var så många,” säger hon till sajten, ”jag blev också ledsen för jag vet att de inte hade överlevt om jag inte hade hittat dem. Det fanns ingen mat och inget vatten, och de var i ett väldigt isolerat område. Det är fint och ledsamt på samma gång. Hundarna var helt bedårande.”

Här kan du se när Ashley hittar dem:

Visade sig vara underbara vovvar

Hon började hjälpa resten av hundarna in i bilen, och totalt var det sju stycken.

Mamman fick namnet Goji, och enligt Ashley är det en otroligt kärleksfull, gosig och härlig vovve. Hon gjorde allt hon kunde för att visa sin tacksamhet efter att Ashley räddat henne och hennes valpar.

”Hon var så kärleksfull och pussade och kramade mig hela tiden för att säga tack,” säger Ashley till the Dodo.

Här kan du se mysiga Goji:

Faktum är att hela familjen var underbara hundar, trots att de inte fått speciellt många anledning att lita på människor.

”Mamman är verkligen en ängel,” säger Ashley till sajten. ”Hon är kärleksfull och älskar när människor kommer för att klappa henne. Valparna är extremt lekfulla. De älskar att leka med volontärarbetarna och nafsa på deras skosnören.”

Några av valparna har redan adopterats och fått komma till nya familjer, och för resten av dem är det bara en tidsfråga.

Här får valparna sina namn:

Tack, Ashley, för att du räddade dessa hundar!