Den sjuka hunden kan inte äta och ska avlivas: När sanningen avslöjas gör veterinären det enda rätta

När den 4-månader gamla valpen Squish lämnades på Cuyahoga County Animal Shelter i Ohio, USA, i april 2016 var hon så sjuk att hon inte ens kunde öppna munnen och äta. Trots detta var hon glad, viftade på svansen, och försökte pussa på alla i sin närhet.

Veterinärerna undersökte henne och trodde att det var en svår infektion efter ett hundbett som hade orsakat deformationen i hennes ansikte och gav henne antibiotika.

Men ingenting hjälpte och Squish blev bara svagare och svagare på grund att hon inte fick i sig någon mat. Hon blev så dålig att man satte upp ett datum för när hon skulle avlivas.

Squishs framtid var tyvärr inte särskilt ljus. Men de ville inte riktigt ge upp hoppet om valpen som trots så mycket lidande visade så mycket kärlek och glädje.

Var inte beredda på röntgenbilderna

De bestämde sig då för att ta med henne till en specialist. Och det röntgenbilderna visade lämnade alla i chock. Till en början hade man trott att hundens deformationer berodde på en allvarlig infektion efter ett hundbett. Men så var inte fallet. Hon hade blivit slagen så hårt flera gånger att hon inte längre kunde öppna sin mun.

Det enda som kanske kunde hjälpa Squish var dyra operationer. Men det fanns ingen som kunde betala för det och ingen ville adoptera henne på grund av att hon var så sjuk.

View this post on Instagram

A post shared by Squish (@apupnamedsquish)

Fick följa med hem sista natten

I takt med att Squishs öde blev allt mörkare blev veterinären Danielle Boyd klar med sin praktik på Cuyahoga County Animal Shelter.

Hon tyckte så synd om Squish så hon bestämde sig för att ta hem henne en natt så att hon kunde slippa sitta ensam i en bur sista natten innan hon skulle avlivas.

Och när Squish kom hem till Danielle var det som att hon blev en annan hund. Hon viftade på svansen och man såg glädjen i hennes ögon! Hur kunde en hund som upplevt så mycket ont ändå vara så snäll och lita på människor?, undrade Danielle.

Squish somnade i Danielles armar och när de vakande nästa morgon bestämd Danielle att hon inte kunde låta Squish avlivas.

Men det var inte bara Danielle som blivit kär i Squish, även Eileen Heldmann, veterinären som undersökt henne ville göra allt för att rädda Squish. Så hon opererade henne redan nästa dag.

Lyckad operation

Operationen blev lyckad och gjorde att Squish kunde äta själv igen. Hon blev av med en tand, ett öga och en bit av käken, men när hon läkt efter operationen var Squish en mycket lycklig hund.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213916471412642&set=ecnf.1434848396&type=3&theater

Nu kan Squish hämta bollar och älskar att leka. ”Jag grät av lycka när jag såg henne hämta upp en tennisboll för första gången”, har Danielle sagt enligt The Dodo.

Ödet förde dem samman

Hon älskar att leka, hämta bollar och att mysa med Danielle såklart.

Längre fram kom det fram att Danielle hade förlorat sin hund bara dagar innan hon träffade Squish. Så man skulle kunna säga att det var ödet som gjorde att de två möttes. De behövde varandra!

Vad underbart att det slutade väl för Squish. Alla förtjänar en andra chans och det gör mig varm i hjärtat att veta att Squish bor i ett tryggt och kärleksfullt hem. Dela artikeln med dina vänner på Facebook om du också är glad för Squish skull!

 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/48Ukm8E9IV1ZUfqJCKk9ZATW33Q4At3WmCQ4AUUiDzp2dcnXw3YjAmf0nni5gCiA?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]