Därför spänner ägaren fast en träslev på hundens rygg – anledningen är helt genial

Plötsligt springer hunden runt med en träslev på ryggen.
Ägarens agerande i trädgården är helt genialt.

Det var när den lilla nyfikna chihuahuan Lu-Seal var lite väl nyfiken på världen utanför trädgården som Julia Morley kom på en snilleblixt.

Hon fick första gången syn på hunden på ett djurhem i Pittsburgh och hon tvekade inte för en sekund. Den här nioåriga hunden behövde ett hem – och det skulle hon få.

Det blev verkligen en underbar ”matchning” och de trivs så bra i varandras sällskap. Här kan man se hur det går till när vovven får sina naglar klippta.

Nu gör duon succé i sociala medier och det av en enkel anledning. Julias hemmakonstruktion av en säkerhetsanordning har nämligen hyllats.

Chihuahuan Lu-Seal var nämligen lite för nyfiken på vad som pågick utanför tomten, och skulle hela tiden försöka ta sig ut genom grindarna som man kan se i klippet här nedan.

Därför kom Julia på en snilleblixt. Hon fäste helt enkelt en lätt träslev ovanpå hundens rygg. På så vis kunde hon inte ta sig ut. Se själv i hennes klipp:

Tusentals djurägare har sedan dess hyllat hemmakonstruktionen i kommentarsfält och med gilla-markeringar.

Nu avslöjar Julia hela historien bakom den smarta trygghetsskeden – genom hundens egen Instagram-sida:

”Många av er har sett min video med säkerhetsskeden överallt så vi tänkte att vi skulle berätta historien! När mamma bestämde sig för att sätta upp ett staket, valde hon ett i vackert aluminium, utan att tänka på att jag skulle kunna passera genom stängerna (jag har sagt till henne i flera år att jag är en väldigt stor hund). Vi använde bara säkerhetsskeden i ungefär en vecka tills @localrootslandscaping och @humblehandsww kunde komma tillbaka och installera ett hundstaket, men mamma säger att hon önskar att de hade tagit längre tid så att hon kunde ha fått mer förödmjukande bilder på mina flyktförsök”, skriver matte genom sin hund på Instagram.

En vecka senare hade man alltså satt upp ett mindre staket bredvid, så nu behöver inte längre hunden ha den lätta träsleven på ryggen när hon går ut i trädgården. På bilden kan man se hur staketet förstärkts.

Vilket smart grepp! Dela gärna vidare inlägget om du också tycker det!