Busschaffisen ser gatuhundar fast i stormen – då bryter han mot reglerna och gör det enda rätta

Att vara ute i en storm är ingen lek. Naturens kraft är stor och blåsten tillsammans med regn kan göra stor skada på både hus och oss människor.

Men vi glömmer ofta att djur också kan fastna i stormens järngrepp, något den här busschauffören fick syn på.

Han insåg direkt att han behövde agera, stannade bussen och öppnade dörrarna.

Även fast många tycker stormar är spännande är det inte kul att hamna mitt i en. Som tur är har vi människor lyckan att kunna ta skydd inomhus i en närliggande butik eller restaurang om vi behöver.

Men för djur, särskilt hemlösa djur, är det inte lika lätt. De kan försöka få skydd under ett träd eller liknande, men om de tar sig in på en resturang eller butik blir de oftast utslängda.

Facebook/AmorPorLosAnimales

Men ibland finns det riktiga djurhjältar som uppmärksammar de stackars djuren som fastnar utomhus i en storm. Precis som den här busschauffören, i Buenos Aires, Argentina, som var ute på sin vanliga rutt – men fick syn på några hemlösa hundar.

I staden är det olagligt att ta ombord hundar på bussen. Men i stället för att titta bort och fortsätta sin resa mot nästa hållplats åkte han in mot trottoarkanten. Han öppnade dörren – och tog in de hemlösa hundarna i värmen.

Facebook/Carina Barbosa

Hundarna fick komma in i det torrra och satte sig vid chauffören och längre bak i bussen. Passagerarna började direkt ta kort på de små hundarna och bilderna har nu spridits över hela världen där busschauffören hyllas som en hjälte.

Trots att han bröt mot reglerna var hans chef glad över hans agerande. För när man ser dessa hundarns ansikten i den kalla och blöta stormen är det väl omöjligt att inte göra det samma som han gjorde.

Facebook/Carina Barbosa

Den här chauffören är en riktig hjälte. Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook om du också tycker han tog rätt beslut.