Blind hund får ögonoperation och ser sin familj för första gången

Vi tar ofta många saker i livet för givet, inte minst synen. Jag skulle till exempel inte kunna föreställa mig ett liv utan synintryck. Hur förklarar man färgen röd för någon som inte ser? Hur beskriver man himlen, haven och blommorna? Våra ögon är helt enkelt nyckeln till mycket.

Men som tur är finns hopp även för den som inte kan se. En del människor har turen att återhämta sig, bli friska och kunna se igen – tack vare en ögonoperation.

Men det är viktigt att komma ihåg att detta privilegium inte bara gäller människor. Även hundar kan få tillbaka sin syn. Därför blev jag så glad av den här videon på den irländska terriern Duffy som återhämtade sig från ögonoperation. Hans reaktion efter att plötsligt kunna se igen säger allt.

Duffy är en fantastiskt söt irländsk terrier som togs om hand av en familj som valp, och har haft en hel del problem med hälsan. Han utvecklade diabetes och till slut var sjukdomen så allvarlig att Duffy blev blind.

Med hjälp av medicin blev Duffys diabetes så sakteliga stabilt, men utan sin syn gick hunden inte riktigt att känna igen. Jag kan bara föreställa mig hur det måste ha varit för honom. Från att ständigt kunna se sin fina familj till att en dag inte se någonting överhuvudtaget.

Men lyckligtvis fick Duffy chansen att genomgå en ögonoperation för att försöka återfå sin syn, vilket verkligen var glada nyheter för den fina hunden.

Familjen tvekade naturligtvis heller inte över att skriva in sin Duffy för operationen, som genomfördes på en klinik i den amerikanska delstaten Pennsylvania. Videon längre ned har blivit en succé och det är lätt att förstå varför. Över 14 miljoner har sett Duffys reaktion när den lyckade operationen är avslutad och hunden äntligen kan se sin familj igen – för första gången på flera månader.

Man ser på svansens vilda rörelser hur lycklig Duffy är över att kunna se familjen igen. Han visar det på sitt egna lilla vis – med gälla och högljudda gläfsande ljud samtidigt som svansen viftar i hög takt. Det är fantastiskt att se och jag blir verkligen berörd av att se hunden vara så lycklig igen tack vare ögonoperationen.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/Og1nMDl1K7g” /]

Veterinärerna som behandlar Duffy för diabetes och också opererade honom är hjältar som gett terriern en andra chans till ett lyckligt och långt liv. För mig är det självklart att alla hundar – och djur – förtjänar den chansen.

Dela gärna inlägget för att visa att du också står på djurens sida!