FOTO: TT Nyhetsbyrån

Beskedet: Plocka upp hundbajset – annars beslagtas din hund

Kina tar i med krafttag för att stoppa alla som inte plockar upp efter sina hundar. Nu planerar flera städer att införa ett system där hundägare kan bli av med sina fyrbenta vänner – om de inte plockar upp efter dem, skriver The Telegraph.

The Telegraph rapporterar nu att städer i Kina planerar att införa ett minst sagt kontroversiellt ”poängsystem” för hundägare. Systemet bygger på att hundarna får en QR-kod, som gör att man kan scanna hundarna.

Ägarna börjar på 12 poäng när hunden fått sin kod. Sköter man inte om sin hund kan du tappa poäng. Det inträffar om du exempelvis inte har koppel eller struntar i att plocka upp efter dem.

Plocka upp – annars kan du förlora hunden

Bortsett från att du måste plocka upp hundbajset får inte heller hundarna tas till offentliga platser såsom fonäner, skolor, sjukhus, parker och gym. De som bryter mot dessa regler förlorar poäng och är man nere på 0 poäng konfiskeras hunden, skriver The Telegraph.

Det ska dock nämnas att du kan få poäng om du visar prov på ett bra beteende med din hund.

Systemet har införts i staden Jinan, där 1 430 hundägare fått böter och 122 ägare blivit av med sina hundar, på grund av oansvarigt beteende enligt detta poängsystem. I sammanhanget ska det dock nämnas att man kan få tillbaka sin hund om man klarar ett prov i ansvarsfullt djurägande, uppger tidningen.

Vad tycker du om ett sådant poängsystem? Ska man kunna bli av med sin hund om man inte plockar upp efter den? Kommentera gärna artikeln på Facebook!