”Uttrar” satt fast i brunn – snart inser räddarna att det i själva verket är två helt andra djur

När en person upptäckte en utter som satt fast nere i en dagvattenbrunnbrunn så slog personen larm till djurräddarna direkt.

Men snart skulle det visa sig att det inte var en utter, utan två helt andra varelser.

Det var för några veckor sedan som en god samarit gick förbi en dagvattenbrunn i Frome, England, och till sin fasa upptäckte ett stackars djur i nöd.

Nere i brunnen såg personen vad hen trodde var en utter som kämpade för sitt liv. Genast ringde personen Secret World Wildlife Rescue för att ge djuret en chans till överlevnad.

Bävrar i brunn
Foto: Facebook/Secret World Wildlife Rescue

Djurräddningsgruppen skickade direkt en person som kunde ta på sig fallet. När han kom till platsen så såg han dock att det inte alls rörde sig om en utter.

Det är inte varje dag vi får ett telefonsamtal om en utter som visar sig vara något helt annat”, skriver Secret World Wildlife Rescue på Facebook.

Var två andra djur

Det visade sig att ”uttern” i själva verket var två bävrar. Men även dessa befann sig i en farlig situation.

Brunnen var fylld med smutsvatten till ett djup av omkring en meter.

Det var viktigt att få ut dem så snabbt som möjligt eftersom de riskerade att drunkna om de lämnades kvar i dagvattenbrunnen”, berättade räddningspersonal för The Dodo.

En av bävrarna tycktes vara betydligt svagare än den andra, vilket indikerar att den nog suttit fången i brunnen under en längre tid. Räddningsledaren Matt jobbade hårt för att så snabbt som möjligt få ut dem därifrån.

De är verkligen större än man förväntar sig och ganska tunga, med en vikt på cirka tio kilo vardera”, säger Matt till The Dodo.

Fick vård och omsorg

Efter en riktig hjälteinsats så lyckades Matt få upp bävrarna ur brunnen och han tog dem direkt till djurcentret RSPCA West Hatch Wildlife. Där fick de återhämta sig innan de återigen släpptes ut i det vilda, där de hör hemma.

Bävrarna fick ligga under en värmelampa för att återhämta sig. Foto: Facebook/RSPCA West Hatch Wildlife

Vad skönt att det gick bra för de stackars bävrarna. Vilket hemskt öde de hade gått till mötes annars…

Dela gärna den här artikeln på Facebook med dina nära och kära!