Bedrövad hund utan familj får plötsligt ta emot ett brev – när hon öppnar och får se vad som står forsar tårarna

Det var en helt vanlig dag som alla andra vanliga dagar på djurhemmet. Dora, en herrelös hund som vandrat runt på gatorna i en stad i Rumänien, hade blivit omhändertagen av organisationen Howl of a dog.

Hon levde på djurhemmet men ska ha varit ledsen. Kanske var hon rentav deprimerad över sitt öde. Ingen hade adopterat henne och hon hade som sagt levt ett liv på gatan.

Utan kärlek.

Men kärlek fick hon på djurhemmet. Personalen tog hand om henne, precis som alla andra djur på hemmet. Men det var något som fattades.

En husse eller en matte – som kunde ta hand om Dora på heltid och ta henne till sitt hjärta.

Så en dag kom ett brev på posten till djurhemmet. Det var adresserat till Dora.

Brevet, som var ett paket fullt med saker, kom från Storbritannien.

Dora var ivrig på att få öppna det.

Det kom från en familj i Storbritannien som hade hört talas om hennes öde. Nu ville de adoptera henne!

Bilderna på den ledsna hunden, som nu kunde se ljust på framtiden, har redan setts av hundratusentals människor på Youtube och det är svårt att inte bli berörd!

Foto: Youtube

Familjen hade skrivit brev direkt till Dora som den snälla personalen visade upp för henne. Nu skulle hon äntligen få komma till en egen familj. Ett eget hem! Efter alla år på gatan.

Det var sedan tidigare klart att hon skulle få komma till just den här familjen i Storbritannien, men för att förbereda henne inför resan hade de alltså skickat ett litet kit med saker som hon kunde ha att leka med så länge. Så fint!

När hon kom till djurhemmet var hon undernärd och traumatiserad. Nu är det en välmående hund som hittat sin plats i livet!

Djurhemmet skriver på sin hemsida: ”Dora bor nu på landsbygden i Devon, nära många fina stränder och med massor av vacker natur, skogar, sjöar, floder … En perfekt äventyrslekplats för hundar! Och hon har också en snäll hundkompis som heter Cole – en svart Labrador som nu är Doras storebror och beskyddare.”

Sådana här historier berör mig verkligen rakt in i hjärtat. Nu hjälps vi åt att dela berättelsen vidare, så att fler får läsa om detta glädjeämne i dessa svåra pandemitider.