Bebis möter hund för första gången – lurvbollens reaktion när grabben närmar sig är oslagbar

Bebis möter hund för första gången – lurvbollens reaktion när grabben närmar sig är oslagbar

Den här pojken är bara 14 månader gammal när han för första gången får komma i kontakt med en hund.

Det blev ett ögonblick de sent ska glömma!

Att se husdjur såsom hundar interagera med oss människor är alltid härligt. Det finns en anledning till att just vovvarna brukar kallas ”människans bästa vän”. De får oss helt enkelt på gott humör, och för några år sedan genomfördes en stor genetisk analys av ett 40-tal hundarter och vargar. Där framkom även en del intressanta saker om hundens historia genom årtusendena.

– Hundgener och varggener är extremt lika, men vi ser två viktiga skillnader. Den ena gen-skillnaden är inte så överraskande, den handlar om nervsystemet och påverkar beteendet. Den uppenbara skillnaden är ju att hundar är mer villiga att vara i människors sällskap, sade Erik Axelsson, forskare bakom varg-hund-analysen, till SVT.

Pojkens första underbara möte med hunden

Helt klart är i alla fall att både den här grabben och vovven tycker om varandras sällskap! Enligt Rumble är det på grund av pandemin som mötet har dröjt en tid.

I videoklippet kan man se hur pojken får syn på hunden och närmar sig densamma. Hunden tittar nyfiket upp från sin plats där den slagit sig ner.

Se hela den underbara reaktionen i klippet här:

Så underbart! Visst är hundar verkligen människans bästa vän!