Autistisk pojke önskar sig en egen hund – reaktionen när föräldrarna överraskar honom är helt underbar

Det finns inget sötare än bandet mellan en pojke och hans hund.

Hundar kan vara de bästa vännerna i världen för små barn, ge dem villkorslös kärlek samtidigt som de lär dem om ansvar. Hundar kan vara särskilt fördelaktiga för barn med autism eller andra funktionsvariationer.

De ger kärlek och sällskap och kan vara en viktig del av ett barns utveckling.

Och i en söt video som blivit viral är en pojke med autism överlycklig över att träffa sin nya bästa kompis.

Peyton, en pojke från Nevada, Missouri, har autism, ADHD och oppositionell trotsstörning. Och hela sitt liv har han velat en sak mer än något annat: sin egen hund.

Men hans föräldrar bestämde sig för att vänta tills han var lite äldre innan han tog ett sådant beslut, särskilt med tanke på alla utmaningar som Peyton står inför:

”Vi visste att vi hade en del att göra innan vi gav honom ett så stort ansvar,” sa hans föräldrar till ViralHog.

Överraskning väntade på honom

Men nyligen kom Peyton hem från skolan med en stor överraskning som väntade på honom.

Föräldrarna säger att Peyton visade sig vara pålitlig nog att ha sin egen valp.

”Han har jobbat så hårt i skolan, terapin och hemma och mängden kärlek han har för alla levande varelser visade oss att det var dags”, sa de till ViralHog.

Hans rena, milda glädje när han tar upp sin valp för första gången och tackar sina föräldrar, bevisade bara att de fattade rätt beslut.

”Du kan se hans återhållsamhet och mildhet när lådan lyfts och höra den rena tacksamheten i hans röst,” sa de.

Setts av miljoner

Vi är säkra på att den här pojken och hans valp kommer att vara bästa vänner i många år framöver. Och förhoppningsvis kommer det att göra underverk för Peytons utveckling. Forskning har visat att hundar kan vara mycket fördelaktiga för barn med autism.

”Barn med autism kan särskilt dra nytta av att interagera med hundar, vilket kan ge villkorslös, icke-dömande kärlek och sällskap”, säger Dr. Gretchen Carlisle, en forskare vid Research Center for Human-Animal Interaction vid University of Missouri College of Veterinary Medicine som skrivit en studie i ämnet.

Den hjärtvärmande videon med Peyton och hans nya valp har nu blivit viral, med över 1,3 miljoner visningar på YouTube på bara några dagar.