”Aggressiva” rottweilern litar inte på någon – tills en oväntad krabat kryper intill och fångar bjässens hjärta

Hunden Anubis var otroligt skygg och litade inte på människor för fem öre när han först kom till hundstallet Miami Dade Animal Services. Men efter en tid fann han en oväntad vän som förändrade allt.

De allra flesta är överens om att djur ska behandlas med respekt och att alla hundar förtjänar ett tryggt hem.

Men dessvärre finns det mängder av vovvar runtom i världen som tvingas leva på gatan, kämpa för varje liten bit mat och aldrig får uppleva äkta kärlek eller värme.

För rottweilern Anubis började livet precis så.

Läs mer: Gamla gatuhunden får sitt livs första varma bad – smälter i djurvännens armar efter kärleksfulla gesten

”Personalen var rädda för honom”

Han levde ute på gatan och när han väl fick komma till Miami Dade Animal Services insåg personalen snabbt att han mest troligt haft det väldigt tufft.

Anubis litade inte på någon, var skydd och blev arg så fort någon kom för nära, enligt The Dodo.

”Vissa i personalen var rädda för honom,” har Rosa Fond från Humans and Animals United berättat för sajten. ”Och Anubis litade inte på någon.”

Det verkade helt enkelt som att det kunde bli en riktig utmaning att hitta ett hem åt den stackars hunden.

Började jobba med en hundtränare

Det var då Humans and Animals United klev in i bilden och bestämde sig för att hjälpa till. Anubis förtjänade trots allt en ny chans att få upptäcka att det faktiskt finns vänliga människor därute.

Personalen och Anubis började direkt arbeta med en hundtränare, för att lära sig förstå varandra bättre.

”Det tog väldigt mycket tid och förståelse, och jag menar väldigt mycket,” har Fond sagt till The Dodo. ”Men vi gav honom chansen som han behövde.”

Efter många timmars arbete och träning så började Anubis och personalen hitta varandra, och med tiden blev han allt mer självsäker och mindre rädd.

Läs mer: Hundmamman rusar ut ur brinnande hus – när brandmännen ser vilka hon har med sig kommer tårarna

Fann en oväntad vänskap

Och innan de visste ordet av det så var han redo att lämna hundstallet, och adopteras av en kärleksfull familj.

Det de inte visste då var att han skulle hitta en oväntad vänskap, som gjort hans tillvaro tusen gånger bättre.

Familjen som adopterade honom har nämligen en skäggagam, och Anubis blev snabbt otroligt förtjust i den lilla ödlan. Enligt familjen blev de vänner direkt.

”Den ’aggressiva’ rottweilern var inte bossen i det huset,” har Fond sagt till sajten. ”Anubis måste få skäggagamens tillåtelse att gå in i rummet eller ta sina leksaker, hur roligt och oväntat det än låter.”

”Är nu trygg och älskad”

Men även om det är klart och tydligt att skäggagamen bestämmer, så är de väldigt goda vänner och umgås mer än gärna med varandra.

”De har kärlek och respekt för varandra,” förklarar Fond.

Och utöver Anubis nya vän så har han även en hel familj som älskar honom, och är otroligt glada över att få ta hand om honom.

”Familjen som han är hos nu har gjort allt i sin makt för att få älska honom och garantera den bästa möjliga framtiden för honom. Den ’aggressiva’ rottweilern är nu trygg och älskad,” säger Fond till The Dodo.

Vi är så glada att ni gav Anubis en andra chans!