Ägarna vill avliva sin hund – men när de förklarar varför kokar blodet av ilska hos alla djurvänner

.

Hundar är verkligen människans bästa vän. De finns där för oss – i ur och skur – och ställer alltid upp när det behövs. I gengäld får de massor av kärlek tillbaka från sina hussar och mattar som i många fall tagit hand om hunden sedan den var liten och betraktar den som en självklar del av familjen.

Men alla hundar har inte samma tur.

Lilla Oso adopterades från San Joses djurhem när han var ung och mådde bra. Men efter ett tag kom ägarna tillbaka till hundhemmet, skriver djursajten Tails of a shelter vet.

Enligt djursajten ville de lämna tillbaka honom eftersom hans tänder var i riktigt dåligt skick, och de ska ha föreslagit att hunden skulle avlivas på grund av sin dåliga andedräkt och tänder.

Men det rådet tog veterinärerna självklart inte vara på. I stället påbörjade de en riktig räddningsaktion.

Foto: Youtube

Det måste ha varit väldigt smärtsamt för den stackars lilla hunden. Det visade sig att tänderna var riktigt dåligt skötta, och veterinären beslutade att det var bäst för honom om de tog ut tänderna som var dåliga. Det slutade med att de plockade bort 21 tänder ur den lilla stackarens mun.

”Vårt team var tvungna att ta bort 21 tänder. Bara en tand lyckades vi rädda”, skriver djursajten Tails of a shelter vet.

Foto: Youtube

Det var så klart en avancerad operation, men redan dagen därpå ska Oso ha mått mycket bättre och visat prov på detta. Han lät till och med personalen klappa honom över munnen och var så snäll. Snart kunde han också äta utan problem.

Nu ska ägarna ha kommit tillbaka till djurhemmet. De ville ha hunden tillbaka. Men myndigheterna kom fram till att de inte var lämpliga att vara djurägare, då de visat att de inte kunnat ta hand om honom tidigare. Därför fick Oso komma till ett nytt hem där han var älskad från första stund!

Så fruktansvärt för Oso att tvingas ha det på det här viset! Men jag är så glad över att han fick det bra till slut. Dela gärna vidare om du också alltid står på djurens sida!

VIDEO: Valp hittad i plastpåse – se förvandlingen: