Ägaren tror hunden varit död i 2 år, vägrar ta tillbaka henne när sanningen om försvinnandet kommer fram

Tänk att det finns så många underbara djurvänner ute i världen som gör direkt skillnad för våra fyrfota vänner. Jag kan inte nog uttrycka min tacksamhet när man får höra rapporter om hur försvarslösa djur räddats och kommit till en bättre plats i livet. Det tycker jag verkligen behöver lyftas fram i ljuset i dag: De goda krafterna och de lyckliga sluten.

I det här fallet handlar det om hur djurgruppen ”Hope For Paws” som agerar i Nordamerika räddade en hund från svält och lidande. Hunden, som visade sig heta Edna, hade varit med om en tuff tid. Ensam levde hon i bergen och fick förmodligen äta det hon kunde hitta. Vilket inte kan ha varit mycket, för hon såg mycket smal ut när djurvännerna i ”Hope For Paws” svarade på larmet och lyckades lokalisera henne till en plats i bergen.

Hon var så smal och tittade oförstående på djurräddarna. Foto: Youtube

Enligt djursajten The Dodo hade djurskyddsmyndigheten flera gånger sökt efter hunden, men utan resultat. Nu hade dock hjältarna i djurskyddsgruppen gjort ett mycket bra jobb genom att hitta hunden. Nästa steg var förstås att vinna hennes förtroende, så att Edna kunde följa med dem för att få vård och mat i första hand. I ett senare skede var förstås planen att hon skulle få komma till ett nytt, kärleksfullt hem.

De hittade henne vid ett bostadsområde.

”Kom nu och ät lite grann!”. Foto: Youtube

Till slut så blev hon lockad att komma till djurskyddsgruppen. De hade nämligen med sig en ostburgare och den hungriga hunden kunde inte motstå frestelsen att få äta sig mätt på denna utsökta och varma lilla munsbit.

Edna var undernärd och hade håravfall på kroppen, vilket gjorde att de genast ville ta henne till en veterinär och rädda henne.

Hjältarna som utförde räddningsuppdraget heter Joann Wiltz och Lisa Arturo. Joann matade Edna med hamburgaren medan Lisa kopplade hunden och lyckades till slut få med henne in i bilen.

De kände att hunden Edna litade på dem och att hon var relativt lugn. Och framför allt så var hon ju så klart glad över att få sig ett riktigt skrovmål!

Mums, gott med hamburgare! Foto: Youtube/Hope for Paws

Nu kunde historien ha varit slut, men i Ednas fall fanns det en twist som är mycket udda.

”Den här historien är märklig. Efter räddningen är nästa steg alltid att kolla om hunden har ett mikrochip, vilket Edna hade! Jag ringde ägaren och berättade för henne att jag hittat hennes hund (enligt lagen måste jag göra det varje gång – oavsett hur hundens skick är)”, skriver djurgruppen på Facebook.

Sa till förra ägaren att hunden hade dött

Det visade sig att hennes förra ägare hade gett bort sin hund, och att de nya ägarna påstått för två år sen att Edna hade avlidit. När Hope For Paws då förklarade för kvinnan att hunden levde blev hon förstås lättad och glad. Samtidigt förklarade hon att de inte ville ha tillbaka hunden.

Hon hade gett bort Edna för att hon inte längre klarade av att ta hand om henne, och även om hon hade blivit mycket ledsen efter de felaktiga nyheterna om Ednas bortgång, så hade hon gått vidare i livet. Samtidigt bad hon Hope for Paws att hitta ett nytt och bra hem till Edna.

Edna fick sen komma till ett nytt, kärleksfullt hem och i klippet nedan kan du se hur hon fick det!

Dela gärna inlägget för att hylla djurvännerna som räddade Edna och gav henne ett nytt hem!

TV: Valp hittad i plastpåse