9-årige polishunden går i pension – hyllas stort: ”Har spårat upp vilsna, sjuka och räddat liv”

Efter en lång och trogen tjänst hos polisen i Västmanland går nu polishunden Diezel i pension. 

Och han har verkligen gjort skillnad i samhället med sin viktiga tjänst.

Det sista arbetspasset för 9-årige Azlangården Diezel blev en succé. I Sala observerade en patrull två bilar på en grusväg. När personerna ska kontrolleras, rusar de iväg. Då fick Diezel hoppa in i sökandet efter de misstänkta personerna. Genom skog, svår terräng, åkrar och diken ledde Diezel fram sin patrull och hundförare till tre personer som hade smitit från kontrollen. De påträffades i ett dike 6 kilometer bort, enligt polisen Västmanland.

”Spårat sjuka och räddat liv”

Och Diezel har gjort mycket, som hyllas av polisen i Västmanland:

”Diezel har spårat upp vilsna, sjuka och räddat liv. Han har gripit tjuvar och rymlingar, hittat narkotika, vapen, stöldgods och annan avgörande bevisning. Han har alltid försvarat sin hundförare och aldrig backat från hennes sida”, skriver polisen i ett inlägg på Facebook.

En välförtjänt pensionTidigt i morse var det dags för Azlangården Diezel 9 år att tacka för sig som polishund efter 7…

Posted by Polisen Västmanland on Thursday, August 15, 2019

Det sista uppdraget – belöningen

Därför kan Diezel nu ta en välförtjänt pension efter 7 år som tjänstehund hos polisen, även om han skulle orka mer. För att fira hittade poliserna på ett sista uppdrag åt Diezel.

”Hans pass avslutades med ett påhittat jobb från kollegorna där han spårade fram en påse i skogen innehållandes bland annat ett märgben som belöning. Vi tackar Diezel för lång och trogen tjänst hos Polisen Västmanland!”, skriver polisen i inlägget.

Vilken fantastisk hjälte det bor i Diezel! Ha en jättefin pension och njut av ledighetens goda ting älskade vovve! Sprid gärna vidare om du också tycker att polishundarna gör en livsviktig insats i vårt samhälle.