7 saker som hundar gör för att säga dig något – det här betyder de egentligen

Hundar är bra roliga. Förutom att de är lekfulla och gosiga så är de fulla av personlighet som tar sig uttryck på roliga sätt.

Precis som människor så kan hundar känna sig kärleksfulla, exalterade, rädda, arga, eller oroliga. Eftersom de inte kan uttrycka sig i ord försöker de säga oss saker genom sitt kroppsspråk, och ibland kan det vara ganska alarmerande.

Hur väl känner du din hund? Läs dessa sju tecken och se om du vet vad de betyder. Din hund försöker säga dig något.

1: Hunden stirrar på dig och låser blicken

Du har säker varit med om att en hund ställer sig framför dig och bara stirrar intensivt. Skulle en människa göra så vore det otäckt, men i en hunds fall så vill den bara ha din uppmärksamhet.

Foto: Shutterstock

2. Hunden ylar

Hundar kan skälla av olika anledningar, men ylar gör det inte särskilt ofta. Det krävs en hög och lång ljudsignal för att de ska börja yla. Det kan vara en annan hund som de hör på långt håll, ett tåg, eller en tuta som triggar igång deras behov av att svara på ljudet.

3: Lågt skall som blir högre och högre

Skillnaden mellan skall som går från lågt till högt och ett vanligt skall är att om en hund skäller högt från början är det oftast upprörd. Ett skall som från början är dovt men blir högre betyder att hunden blir mer och mer exalterad över tanken på att leka.

4: Hunden vill följa med dig in på toaletten

Många undrar vad i alla världen hunden envisas om att följa med in på toaletten för, men detta ska en hundägare se som en komplimang. Att en hund vill följa med in betyder nämligen att den alltid vill vara nära just dig.

5: Hunden sover som ”stålmannen”

Om hunden lägger sig platt på mage med bakbenen utåt och tassarna framåt åt sidan så betyder det att den är slutkörd. Man ser ofta denna pose efter att hunden lekt mycket eller gått långa promenader.

Foto: Shutterstock

6: Sänker huvudet och tittar på dig med hundögon

Detta är ett tecken på respekt. Din hund väntar på ditt godkännande eller kollar om du är arg för något.

7: Hunden kommer med något i munnen

Om din hund har något i munnen som de tar till dig och släpper framför dig så är det dennes sätt att ”ge dig en present”. Detta betyder att den tycker om dig.

 

Dela gärna denna artikel med andra som gillar hundar, de kommer tacka dig 🙂