4-årig flicka hittas efter mardrömsdygnen i skogen – då ser polisen att någon annan gömmer sig bakom trädet

Många menar att hundar är människans bästa vän. Inte nog med att de alltid finns där för oss så har de också ett sinne av att känna om någonting är fel.

Den 4-åriga flickan Evelyn Sides försvann från sin barnvakt i Lee Country, Alabama och försvann in i skogen. Sökinsatsen blev större och större och efter 24 timmar hade hon fortfarande inte hittats.

Glädjebeskedet kom den andra dagen då de äntligen fann den lilla flickan helskinnad i skogen. Men när de hittade henne var hon inte ensam. Familjens älskade hund Lucy hade varit med henne hela tiden.

Den vanliga dagen för familjen Sides blev till en mardröm. Deras barnvakt hade för dagen koll på 4-åriga dottern Evelyn när de var ute och på promenad med hunden Lucy, men plötsligt var hon borta.

Evelyn hade sprungit in i den närliggande skogen tillsammans med hunden och kom aldrig tillbaka.

Försvann in i skogen

Polisen i Lee County, Alabama fick in larmet och började direkt inleda en massiv sökinsats.

”Hon har rött hår och hade på sig en blå klänning med gröna blommor på. Hon kan även ha sällskap av en hund med rött halsband”, skrev polisen då på sin Facebook-sida och bad allmänheten att vara uppmärksam om de skulle se henne.

Polisen insåg att det var bråttom att återfinna Evelyn.

Bildkälla: Facebook/Amanda Sides

En fyraåring ensam i skogen kan snabbt utvecklas till en livsfarlig situation då hon dels inte hade någon mat och dels inga varma kläder på sig.

Letade i 48 timmar

Men efter en hel dags letande stod det klart att hon var ensam i skogen under en hel natt.

En natt blev till två nätter och polisen gjorde inga framsteg i att hitta flickan. Trots att det inte var det största området att leta i visste dem att det var bråttom och föräldrarna började befara att någonting hemskt hade skett.

HEARTWARMING NEWS: Lee County Sheriff Jay Jones confirmed Friday afternoon that Evelyn and her dog have been located and are now with Evelyn’s mother. 🙏 –> https://bit.ly/3aASLaIPhoto credit: Ed Casey

Posted by WBRC FOX6 News on Friday, March 27, 2020

Men efter 48 timmar kom äntligen ett glädjebesked. Eller snarare två.

I skogen hörde poliserna, som ackompanjerades med sina polishundar, plötsligt en hund skälla. De närmade sig ljudet och en volontär hade hunnit dit innan. Det var en flicka med blont hår – Evelyn var hittad!

Hittades tillsammans med hunden Lucy

Polischefen Jay Jones säger enligt USA Today att Evelyn var uttorkad, men i övrigt verkade hon må bra. Hon var dessutom inte ensam utan familjens älskade hund Lucy hade varit med henne hela tiden.

Trots att flickan var borta från sin familj och hunden Lucy enkelt kunde ha sprungit därifrån lämnade hon inte sin kära Evelyn ensam.

HEARTWARMING NEWS: Lee County Sheriff Jay Jones confirmed Friday afternoon that Evelyn and her dog have been located and are now with Evelyn’s mother. 🙏 –> https://bit.ly/3aASLaIPhoto credit: Ed Casey

Posted by WBRC FOX6 News on Friday, March 27, 2020

När polishundarna närmade sig sprang Lucy hem. Kanske insåg hon att hon nu kunde återvända när Evelyn var i säkerhet.

Den lilla flickan klarade sig helskinnad och kunde efter en visit på sjukhuset återförenas med sin familj.

”Till alla volontärer som gick ut i mitten av den globala pandemin för att vandra runt i skogen, ibland under de tidiga morgontimmarna, gud välsigne er” skrev mamman Amanda Sides enligt USA Today.

Tack till er som hjälptes åt att hitta lilla Evelyn. Och samtidigt vill vi säga ett ännu större tack till den fina hunden Lucy som insåg att Evelyn behövde henne som mest där i skogen och vägrade att lämna hennes sida.

Hundar är helt fantastiska djur, dela artikeln om du håller med!