STORT GRATTIS: Djurhjälten Karin Gabrielson Morton hedras med pris – för sitt arbete mot djurförsök

Överallt på denna jord finns det djur som bara väntar på att bli älskade av människor.

Men långt ifrån alla får möta ett lyckligt öde där djurets behov sätts i första rum.

Men nu har en sann djurvän blivit belönade med de finaste av priser.

För sitt outtröttliga engagemang för arbetet mot försöksdjur, tilldelas nu Karin Gabrielson Morton Djurskyddet Sveriges djurskyddspris 2024.

Vi som är äkta djurvänner vet att våra älskade djur har minst lika mycket känslor som oss människor.

De må inte kunna prata, men detta innebär inte att det finns tusen andra sätt för dem att uttrycka sina känslor och tankar.

Men att bli behandlad med just kärlek och respekt, får tyvärr inte alla djur vara med om.

Djurförsök görs fortfarande världen över och oskyldiga djur får sätta sin hälsa på spel när olika produkter ska testas.

Men det finns de som arbetar för en värld där djurförsök inte längre existerar.

Karin Gabrielson Morton
Foto: Press

Karin Gabrielson Morton får Djurskyddet Sveriges djurskyddspris

Nyligen tilldelades Karin Gabrielson Morton Djurskyddet Sveriges djurskyddspris 2024.

Karin som arbetat för att stoppa djurförsök fick ta emot Djurskyddets pris under Sveriges förbundsstämma i Bålsta under lördagen den 4 maj.

Och motiveringen bakom det fina priset löd:

Ingenting engagerar, upprör och polariserar samhället såsom djurförsök. Länge trodde världen att djurförsök var nödvändiga för alla medicinska framsteg, idag vet vi annorlunda”.

”Karin Gabrielson Morton har ägnat hela sitt yrkesliv till att på olika sätt jobba för att drömmen om att ersätta djurförsök med djurfria metoder ska bli sann. Med hjälp av stor kunskap och ödmjukhet navigerar Karin skickligt bland starka åsikter och får respekt från alla parter i debatten. Hennes expertis och arbete under många år har möjliggjort finansiering av viktig forskning med syfte att ersätta djurförsök med etiska och effektiva alternativ. Karins konsekventa och outtröttliga engagemang har varit avgörande för att främja utvecklingen av Sveriges 3R-arbete

För sitt arbete för att ersätta djurförsök med djurfria metoder tilldelas Karin Gabrielson Morton Djurskyddet Sveriges djurskyddspris år 2024

På plats för att dela ut priset på 15 000 kr fanns Djurskyddet Sveriges förbundsordförande Linda Maria Vonstad och generalsekreterare Åsa Hagelstedt.

– Vi är långt ifrån i mål men det är underbart att tillsammans med vänner få fira framstegen, sa Karin vid mottagandet av priset.

Djurskyddet Sverige är en organisation som går 100 år tillbaka i historien.

Med sina drygt 11 500 medlemmar är organisationen en av Sveriges största djurskyddsorganisationer med 42 anslutna djurskyddsföreningar.

Stort grattis Karin och tack för ditt viktiga arbete.