Kvinna visar upp sin nyfödda baby för orangutangen – reaktionen går omedelbart viralt

En vanlig resa till djurparken förvandlades till en dag att minnas så snart denna familj närmade orangutangen.

Mamman i familjen hade fött några veckor tidigare och beslutade sig för att ta med sin nyfödda bebis till djurparken. Men hon hade ingen aning om att en särskilt nyfiken orangutang höll ett vakande öga på henne och hennes barn.

Nu sprids bilder av deras rörande möte på nätet och den visar med all tydlighet varför dessa fina, vackra och intelligenta djur aldrig borde sitta i bur!

Trots sin storlek och relativt klumpiga utseende anses orangutanger vara en av de smartaste djuren på planeten.

Inte nog med att de delar 97 procent av samma DNA som människor, de har också visat sig ha otroliga människoliknande egenskaper.

Vissa orangutanger har setts tvätta sina ansikten med tvättlappar, andra, som Rocky, har lärt sig att tala som mänskliga varelser.

Tyvärr gör deras liknande DNA-uppsättningen att orangutanger också är mottagliga för ”mänskliga sjukdomar”, som tuberkulos och hepatit B.

De är också mer benägna att utveckla hjärtsjukdomar när de blir äldre, precis som människor!

Dessa människoliknande egenskaper är också anledningen till att de kan förstå och känna kärlek för vuxna och små barn. Och titta nu på videon nedan så förstår du nog vad jag menar!

Det är otroligt sorgligt att människan nästan utrotat detta vackra och snälla djur – om vi bara kunde få fler att förstå värdet av låta orangutanger leva i fred, i naturen! 

Sprid gärna denna hjärtevärmande videon, för det finns faktiskt några som fortfarande tror att djur inte visa medkänsla för andra… 

Om vi bara kunde lära oss mer från dessa orangutanger skulle den här världen vara en mycket bättre plats, både för oss och för dem – dela gärna denna artikel på Facebook om du håller med!